Mózes, az Úr vegyésze

facebook megosztás

Kettéválasztották a vizet, sőt, Mózes botját is kígyóvá változtatták a gyerekek az evangélikus gyülekezet nyári táborában. Az egyhetes programsorozatot a Bibliai történetek a Laborban elnevezésű interaktív kémia- és hittanóra zárta. A Tempi Tábort hatodik alkalommal hirdették meg, ezúttal a bibliai mesterségek jegyében.

A lángokban álló, de el nem égő csipkebokor az egyik legismertebb bibliai jelkép – és azok közé a történetek közé tartozik, amelyeket könnyedén lehet illusztrálni a fizika és a kémia segítségével. A BibLab, azaz a Bibliai történetek a Laborban programot annak kidolgozója, Raffai Balázs pedagógus hozta el az evangélikus gyülekezet nyári táborába. Az interaktív órán kiderült: nincs is akkora szakadék a vallás és a tudományok között, legalábbis ezt bizonyítják a kísérleteket követő beszélgetések.

– Különösen a felnőttek szoktak rákérdezni arra, hogy akkor most hogyan is van ez az egész? Mi bizonyítani akarjuk, hogy mi hogyan történt? Nem, nem bizonyítjuk, hanem szemléltetjük. Ugyanakkor mégiscsak az Úristen teremtett világának csodái tárulnak elénk ezekben a kísérletekben. Tulajdonképpen tehát bizonyítást nyer az én értelmezésemben az Úristen létezése és teremtő munkája – fogalmazott a sopronkövesdi kémia és hittan szakos középiskolai tanár.


A BibLab előadásai mindig izgalmas eszmecserét generálnak a hallgatóság körében

A Tempi Tábort hatodik alkalommal hirdették meg, idén a Bibliában előforduló mesterségek kerültek a középpontba.

– Hétfőn voltak a mezőgazdasági szakmák, aztán állattenyésztés, majd könnyűipar, például tímár, fazekas, takács és ehhez hasonló mesterségek, ma pedig a nehézipar volt – sorolta Makoviczky Gyula evangélikus lelkész.

A gyerekekhez vendégek is érkeztek, így például méhész és kosárfonó, de volt lehetőség sportolásra, játékra és kirándulásra is.

– Szerintem ez egy olyan, mint egy közös hittanóra, egy évvégi jutalom. Nagyon jó ide eljönni, egymást megismerhetjük és új barátokat szerezhetünk – vélekedett Tamás Dóra.

A hatodik alkalommal meghirdetett Tempi Táborhoz idén félszázan csatlakoztak, a gyerekek önfeledt táborozásáról pedig mintegy húsz középiskolás és felnőtt segítő gondoskodott.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.