Nagykanizsa egyik útkereszteződésében balhézott egy 17 éves, surdi fiatal

facebook megosztás

Közúti számonkérés Nagykanizsán: nem tetszett a kamasznak az előttük haladó autós vezetési stílusa, ezért a dél-zalai város egyik forgalmas útkereszteződésében először az autót, majd az autóst is bántalmazta. A garázda fiatal büntetőügyének részleteiről dr. Pirger Csabát, a Zala Megyei Főügyészség sajtószóvivőjét kérdeztem.

A 17 éves,surdi fiatalember 2018. december 29-én délben az édesapja által vezetett Renault személygépkocsi utasaként közlekedett Nagykanizsa belterületén. Előttük hajtott egy Mercedes Vito típusú személyautó, melynek szintén volt utasa.

Az Erdész utcában közlekedve a terhelt sérelmezte az előttük haladó autó közlekedési stílusát, mivel úgy ítélte meg, hogy a Mercedes vezetője – miközben kikerült egy parkoló autót – nem figyelte, hogy ők már megkezdték az előzését, emiatt édesapjának nagyot kellett fékeznie. A terhelt és édesapja a Mercedes után hajtott, mert számon akarták kérni a vezetőn a történteket.

Az autót az Erdész utca és Csengery utca kereszteződésében érték utol, ahol az elsőbbségadási kötelezettség miatt a Mercedes lassított, majd megállt. A terhelt ekkor kiugrott az autóból, előrefutott a már mozgásban lévő, balra a Csengery útra kanyarodó Mercedeshez, majd az autó mellett elhaladva, kézzel ráütött annak jobb oldalára, melynek következtében az autó oldala behorpadt. Az ütés hangját hallva a Mercedesből kiszállt az utas, mire a terhelt nekifutásból, bal lábbal hasba rúgta. A terhelt ingerülten még mondott valamit, mire a megtámadott utas közölte vele, hogy hívja a rendőrséget. Az autóból közben kiszállt a terhelt édesapja is, aki visszavezette a terheltet az autójukhoz.

A 17 éves kamasz magatartása annak helyére, időpontjára és módjára tekintettel alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen, ezért a Zalaegerszegi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt emelt vádat ellene.

Papp Attila

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.