Nagykanizsára látogatott a Giro d’Italiát szervező stáb

Nagykanizsára látogatott a Giro d’Italiát szervező stáb, valamint a verseny igazgatója, Mauro Vegni. A szakemberek a város több pontját is felkeresték, hogy véglegesítsék a futam pontos útvonalát, illetve a befutó, a közvetítőállomás és a sajtóközpont helyét. Az olasz kerékpáros körverseny csaknem 180 fős mezőnye 2020. május 11-én érkezik a dél-zalai városba.

A szakmai stábot Dénes Sándor polgármester, valamint Balogh László, a humán bizottság elnöke is köszöntötte kora délután.


Dénes Sándor polgármester és Balogh László, a humán bizottság elnöke kora délután csatlakozott a szakmai találkozóhoz (Fotó: Gergely Szilárd)

– Szót válthatunk vele, nemcsak protokolláris módon, hanem tartalommal megtöltve, kezdve attól, hogy a szervezők mit kérnek a várostól. Tudomásom szerint 180 versenyző érkezik, az őket kiszolgáló személyzet körülbelül 600 fő. A velük való törődés sok-sok feladatot jelent – magyarázta Balogh  László.


Mauro Vegni 27 éve igazgatja a világ egyik legjelentősebb kerékpáros versenyét (Fotó: Gergely Szilárd)

A találkozón Mauro Vegni, a Giro d’Italia versenyigazgatója is részt vett.

– Úgy tudom, addig nem kel fel ma az asztaltól, amíg nem lesz meg a végleges nyomvonal, onnantól kezdve, hogy a mezőny megérkezik Nagykanizsa külterületére és befut a Deák térre. Tehát az a ma délután feladata, hogy mindenki számára megfelelő, biztonságos nyomvonalat jelöljünk ki – mondta a hely szervezőcsoport referense, Radics Bálint.

A Girót szervező olasz cég munkatársai délelőtt a város több pontján végeztek méréseket, hogy kijelöljék egyebek mellett a leendő közvetítőállomás és a sajtóközpont helyét. Amint véglegessé válik a futam útvonala, megkezdődik a szükséges infrastruktúra kiépítése, valamint elindulnak a verseny népszerűsítését szolgáló programok is.