Negyvenöt esztendős történet

Szombaton ismét útjára indul a labda a nagy hagyományú Móricz Kupán, a kiskanizsai utcák, terek kispályás labdarúgó bajnokságán, melyet már negyvenhatodik alkalommal rendeznek meg a városrészben.

A Móricz Kupa Kiskanizsán kisebbfajta jubileumához érkezett, hiszen 45 esztendeje, egészen pontosan 1974-ben rejtolt először és immár a 46. kiírásánál tart. Hajdan olyan legendák látogatták meg, mint Albert Flórián, Bene Ferenc, vagy éppen Páncsics Miklós és Törőcsik András a torna díjátadása gyanánt. Szombaton 17 órától sorakoznak fel először a csapatok a kiskanizsai iskola műfüves pályáján és a felnőtt együttesek mellett lesznek ifjúsági és öregfiúk kategóriában is indulók.


A kiskanizsai Móricz Kupa kispályás focitornáján - immár 45 esztendeje - mindig nagy a jövés-menés a kapuk előterében

Fotó: Polgár László

- Kiküldtük a nevezési lapokat és jöttek is visszajelzések, így semmi akadálya annak, hogy a kisebbfajta évfordulót megünnepelhessük ezen a nem csupán kiskanizsai mértékkel tekintélyes hagyományú tömegsport rendezvényünkön – foglalta össze a szervezés egyik motorjaként szolgáló vezérlőelvet a szervezők részéről Dervalics György. - Úgy érezzük, nem hagyhatjuk elsorvadni ezt a sorozatot, lesz tehát három korcsoport is, melyben győztest hirdethetünk. A mostani hétvégén szombaton rendezünk meccseket, az elsőt délután öttől, majd a következő szombaton, illetve vasárnap folytatódnak, egyben zárulnak a küzdelmek.

A hangulattal minden bizonnyal ezúttal sem lesz probléma, főként úgy, hogy a szombati utolsó meccs már az estébe is nyúlhat. A folytatás pedig jöhet a következő hétvégén, szintén a kiskanizsai általános iskola műfüvesén.