Nem csak otthonra, de hazára is leltem Nagykanizsán!

Nem csak otthonra, de hazára is leltem Nagykanizsán – e szavakkal búcsúzott a ma a kanizsai hívektől Szűcs Imre atya. A Felsőtemplom plébánosának és a Nagykanizsáról szintén távozó Nyeste Pál piarista atyának Dénes Sándor Nagykanizsa címere elismeréssel köszönte meg az áldozatos szolgálatot.

Közösen celebrálta a vasárnap 9 órakor kezdődő szentmisét Szűcs Imre és Nyeste Pál. A prédikációt a Felsőtemplom plébánosa tartotta, aki – egyebek mellett egy személyes példával - a mindennapi ima fontosságára világított rá. – Amikor már kamasz voltam, édesanyámnak csak annyit kellett mondania, hogy ne felejts el imádkozni. S ez az édesanyai szó, ez a buzdítás, ez szinte beleégett a lelkembe, s mind a mai napig nem értem, hogy lehet elfelejteni az imádságot. Miként lehet megfeledkezni arról, hogy fölöttünk, körülöttünk van valaki, aki több, akihez fordulhatunk bizalommal - fogalmazott a plébános.


Ne múljon el nap ima nélkül...(Fotó: Gergely Szilárd)

A város lakóinak nevében Dénes Sándor köszönte meg a két atya szolgálatát, áldozatos munkáját és kanizsaiakért elmondott rengeteg imát. – Azt a szeretet, amit az elmúlt években kaptunk az atyáktól, kaptak gyermekeink, a Piarista-iskolában, itt a Felsőtemplomban vagy a Piarista-kápolnában szeretném megköszönni. S azt a sok-sok imát, amit értünk, a mi közösségünkért, Nagykanizsa városért tettek - mondta a polgármester.


Dénes Sándor Nagykanizsa címere elismeréssel köszönte meg a két atya szolgálatát (Fotó: Gergely Szilárd)

Az elismerő kitüntetés átvétele után Szűcs Imre atya elmondta: ő nem búcsúzik el, hiszen, ha az otthona nem is, de a hazája most már mindig Nagykanizsa marad. – Ez a város, otthonomul szolgált 4 év, 4 hónapon át. Köszönöm mindannyiuknak, hogy befogadtak, hogy nekem új hazát, és 4 év 4 hónapig otthont adtak ebben a városban. Én azért nem köszönök el, mert csak az otthonom lesz máshol, a hazám marad itt.

Szűcs Imre augusztus 5-ig marad Nagykanizsán, azt követően pedig Balatonlellén szolgálja tovább a katolikus egyházat. Vasárnap este Nyeste Pál a Piarista-kápolnában tartott búcsúmisét. Az atya Mosonmagyaróváron és Héderváron folytatja tovább szerzetesi szolgálatát. – Imádkozzanak értem, hogy a következő piarista helyszínen, küldetési helyen, helyeken, Mosonmagyaróváron és Héderváron is erőm legyen. Erőm legyen Jézust szolgálni, és erőt adjak a léleknek. Köszönettel és hálaadással állok itt ma, és adok hálát mindnyájatokért, és ígérem, én is imádkozni fogok értetek - fogalmazott búcsúmiséjén Nyeste Pál.

A nagykanizsai Piarista-iskola egykori igazgatója 7 évet szolgált Dél-Zala központjában.