Nyáron is óvatosan

A rendőrség szerint érdemes megtenni a szükséges óvintézkedéseket, hogy a szabadság, illetve kikapcsolódás közben saját magunk és értékeink is biztonságban legyenek.

A szünidő alatt pedig az utcákon rollerrel, biciklivel vagy csak gyalogosan megjelent gyermekek miatt nagyobb figyelem kell a közlekedésben is. Otthon, a számítógép előtt ülve is veszély leselkedhet a fiatalokra, de azt is jól meg kell gondolni, hogy mikor és mit szabad posztolni a nyaralás alatt a közösségi oldalakra.

- Nyár van, szabadság van, jó idő van, mindenki vidámabb és egyben felelőtlenebb is, azaz sokkal kevesebb időt fordítunk saját biztonságunkra, legyünk akár a közúton, a tengerparton, a Balatonon vagy éppen csak otthon szabadságon. Nagyon fontos ilyenkor felhívni a figyelmet, hogy az élet nem áll meg, és sajnos vannak olyan emberek, akik erre az időszakra specializálódtak, és ezeken a helyszíneken, a szabadságunk ideje alatt fosztanak meg értékeinktől - mondta Bükiné Papp Zsuzsanna alezredes, a ZMRFK bűnmegelőzési alosztályának vezetője.