Pozitív szakmai kihívás

facebook megosztás

Nagy sikert aratott a 69. Vasutasnap Szombathelyen. A juliálist a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház szervezte, amely számtalan színpadi és kísérőprogrammal gondoskodott a résztvevők színvonalas szórakoztatásáról.

Július második szombatja a vasutasszakma ünnepe. A MÁV-csoport 69. alkalommal hirdette meg a vasutasnapi juliálist idén, a munkavállalókat és családtagjaikat Budapest mellett öt vidéki helyszínen várták programok. A szombathelyi rendezvény megszervezésére a nagykanizsai VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házat kérték fel, az intézmény csapata pozitív szakmai kihívásként élte meg a feladatot.


A vasutas juliálison sokan részt vettek (Fotó: VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház)

– Picit nehezebb szervezésnek bizonyult, viszont annál nagyobb sikert arattunk a több ezer résztvevő körében. Négyszer eláztunk… Pénteken kezdtük az építkezést, és vasárnap tértünk vissza. Nagyon nagy záporok voltak, ennek ellenére az érdeklődés és a lelkesedés fantasztikus volt – értékelt Kámánné Szép Terézia igazgató.

Szombathelyen a kanizsai művelődési házban működő csoportok is lehetőséget kaptak a bemutatkozásra, így a Pántlika néptáncosai, a vasutas nyugdíjasok és a fafaragó szakkör tagjai.


A kanizsai fafaragók az alkotásaikat is magukkal vitték Szombathelyre (Fotó: VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház)

– Faragtunk a helyszínen is, de vittünk magunkkal sok faragást is. Mindenki megcsodálta, rengetegen érdeklődtek és végig voltak ott mellettünk gyerekek is. Talán csak a rossz idő volt az, ami ezt egy kicsit beárnyékolta – mondta a szakkör tagja, Domaföldi Tibor.

A VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház minden korosztályra gondolt, így szervezett kispályás labdarúgótornát, főzőversenyt, kézműves-foglalkozást és városnéző kirándulásokat is. A színpadon folyamatosan váltották egymást a fellépők, a sztárvendég az Apostol együttes volt.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.