Szerdánként alkotni...

facebook megosztás

A hagyományokhoz hűen idén is ingyenes kézműves foglalkozásokkal biztosít programot a kanizsai gyerekeknek nyáron a Hevesi Sándor Művelődési Központ minden szerdán délelőtt. A fiatalok ma papírvirágokat készítettek.

Tárt karokkal várt kicsiket és nagyokat a kézműves játszóház a HSMK. Kovácsné Mikola Mária, az intézmény igazgatója elmondta, mindenkit szívesen látnak, akik szeretnének alkotni és különböző kézműves technikákkal megismerkedni.


Ezúttal elsősorban papírvirágok készültek

– A szünidő hat hét, amit a kisgyerekek általában az otthonukban töltenek és nagyon keveseknek adatik meg a lehetőség, hogy különböző táborokban vegyenek részt, ezért a Kanizsai Kulturális Központ munkatársai most már hagyományosan, az kell, hogy mondjam, több évtizede gondolnak azokra a kisgyerekekre, akik az értékes szabadidejüket szeretnék nagyon komoly foglalkozásokkal eltölteni. A kollégáimmal összedugtuk a fejünket és ez a kézműves játszóház nagyon jónak bizonyult ennek a programnak a betöltésére – mondta Kovácsné Mikola Mária, a Kanizsai Kulturális Központ igazgatója.

A délelőtt elkészült alkotásokat mindenki hazaviheti, hogy meglepje vele szüleit, nagyszüleit. Milávecz Zsombor édesanyjának készített egy pici lila virágot.

– Kell egy ilyen lila papír és akkor azt sokszor bevágom, és a közepére teszek egy sárga karikát és akkor kettő levelet a szélére, és akkor már kész – magyarázta Zsombor.

A szervezők augusztus 21-ig szerdánkén tíz órától várják az érdeklődőket a Hevesi Sándor Művelődési Központban.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.