Szeretetben, közösségben

Gulyáspartit tartottak a vasutas nyugdíjasok. A 15 éves múltra visszatekintő összejövetel nem pusztán a baráti társaságban elköltött ebédről szól: a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Házban működő klub tagjai ilyenkor értékelik az elmúlt félévet és tervezgetik a nyári szünet utáni programokat.

Egyperces csenddel adóztak Kócza Ferenc emléke előtt a klubtársak. A Vasutas Nyugdíjas Klub egykori elnöke a közelmúltban hunyt el.

– Több mint tíz évig volt az elnöke a Vasutas Nyugdíjasklubnak, együtt kezdtünk el itt dolgozni. Nagy tisztelettel és szeretettel gondolok rá. Nagyon jól együtt tudtunk gondolkodni és dolgozni – mondta el kérdésünkre Kámánné Szép Terézia, a VOKE Kodály Zoltán Művelődési Ház igazgatója.

A vasutas nyugdíjasok évzárója, ahogy a klub többi rendezvénye, a szeretetről, az összetartozásról és a közösségről szól: a tagok mindenben számíthatnak egymásra, akár társaságra, akár segítségre van szükségük.


Programokban gazdag évadot zár a vasutas nyugdíjasok klubja

A terített asztalok mellett általában szó esik az elmúlt félévről, így például a vasutas találkozók és kirándulások emlékeiről.

– Ahhoz képest, hogy hetven felett van az átlagéletkor, nagyon jó kis csapatunk van. A dunántúli vasutas rendezvényen 98-an voltunk. Kétnapos volt, a második napon is 35-en vettünk részt. Hála Istennek, egy nagyon jó kis csapatot sikerült összekovácsolni – hangsúlyozta Páder Sándorné, a klub vezetője.

A nyári pihenőt követően újabb utazások és zenés bálok várnak a vasutas nyugdíjasokra, illetve a közösség ulti klubja is folytatja a kártyás összejöveteleket.