Tartalmas napokat töltenek a fiatalok a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Táborban

facebook megosztás

A kicsik után a nagyok vették birtokukba a Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábort. Az ötvennégy fiatal múlt pénteken érkezett a Kaposvári Egyházmegyéhez tartozó területekről, hogy lelki töltődést biztosító napokat töltsön együtt. – Nagyon fontos minden ifjúsági tábor igazából a nyár folyamán, mert ez a legjobb fórum, ahol a fiatalokkal egyáltalán tudunk találkozni, ahol valamilyen kapcsolatot tudunk létesíteni. Egy ilyen tábor nagyon sok élményt és Isten élményt is adhat egy fiatalnak. Éppen ezért nagyon fontos, hogy ehhez hasonló táborok minél nagyobb számban legyenek az egyházmegye területén – mondta el Kisiván Csaba, a Kaposvári Egyházmegye ifjúsági referense.

Sokan nem csak a közösség miatt térnek vissza rendszeresen a táborba. – A mindennapi életemhez olyan egy-egy mondatot vagy szót tudok kiragadni akár egy szentmiséből, akár egy prédikációból, ami egy-egy problémán át tud lendíteni vagy segít, hogy ha egyedül vagyok. Ez az egy-két hét itt, nekem nagyon jó megerősítés abban, hogy sosem vagyok egyedül és, hogy mindig csak felfelé – árulta el Kis Csenge.


A nagyok turnusa múlt pénteken kezdődött

Az eddig eltelt napokban két fontos témáról, a drogprevencióról és a továbbtanulásról, pályaválasztásról, önismeretről tartottak fórumot a fiataloknak. – Ők már a komolyabb témák iránt is nyitottabbak és nem csak a játékos feladatokban vagy a különböző vetélkedőkben érdekeltek. Ha felvetünk számukra egy komoly témát, akkor azt is érdeklődéssel fogadják és úgy állnak hozzá. Tehát mindenképpen jobban oda kell figyelni, hogy mit és hogyan kínálunk eléjük – hangsúlyozta Gál Gábor fő szervező. A nagyok turnusa péntekig tart. A tábor tavaly ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját, népszerűsége pedig töretlen.   

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.