Testi, lelki feltöltődés

2019. júl. 17.

Az idei nyáron is sátorozó fiatalok foglalták el az újudvari tévétorony melletti zöld területet. Az évtizedek óta megrendezett Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábor résztvevői sokkal többet kapnak egyszerű tábori élményeknél. 

A hitről és a fociról, vagyis a szellem és a test táplálásáról is szólt Cseh Péter Mihály atya, aki vendégelőadóként látogatott el az újudvari katolikus táborba, mely immár 26. alkalommal várja a kicsiket és a nagyokat. - Nyíltan azt hirdetjük a táborról, hogy missziós tábor. Elsősorban azokat a fiatalokat hívjuk és várjuk, akik érdeklődést mutatnak a hit iránt, legalábbis nem utasítják el azt, ugyanakkor egy komoly táborral nem tudnának mit kezdeni, nincsenek olyan ismereteik. A programokat is úgy próbáljuk összeállítani, a különböző szegmensek súlyát, hogy minden nap van szentmise, imádságok, amelyek a vallásos vonalat segítik megélni, ugyanakkor nagyon sok a szabadidős program, a játék, a túra - mondta Gál Gábor fő szervező.

Ezen a héten a kicsik, vagyis a 6 és 12 év közöttiek táboroznak a tévétorony tövében. - Ez a negyedik év, hogy itt vagyok. Azért járok vissza, mert nagyon jók a programok, sok barátom van itt, és mindenki jó fej velem árulta el Tuboly Csongor. A program népszerűsége töretlen, a héten 164 fiatal építheti saját magát és közösségét a táborban.

- A tábornak több célja van. Célja, hogy a gyermekek a természetben legyenek, és lehetőség szerint kizökkentsük őket a hétköznapok taposómalmából, a virtuális világból. Célja az is, hogy együtt legyenek közösségben, és mivel keresztény tábor, az is cél, hogy hitélményt is kapjanak - fogalmazott Arányi Zoltán, Újudvar plébánosa. A Szent Rita Katolikus Ifjúsági Tábort önkormányzatok, magánszemélyek és alapítványok is támogatják, számos önkéntes pedig a munkájával járul hozzá a megvalósításhoz.