Testvérvárosokból érkezett fiatalokat köszöntöttek a városházán

facebook megosztás

A polgármesteri hivatalban köszöntötték a testvérvárosi tábor togliatti és csáktornyai lakóit. A fiatalok felejthetetlen hetet tudhatnak maguk mögött, hiszen a programok között szerepelt kirándulás, strandolás és kézműveskedés is. – Hálásak vagyunk, hogy itt lehetünk Magyarországon, ami egy nagyon vendégszerető és barátságos ország. Voltunk Budapesten is, nagyon szép város. Nagyon élveztük ezt a meghívást – árulta el a togliattiból érkezett Danila Pakryshkin.

Az önkormányzat által támogatott balatonmáriai táborba Magyarkanizsáról és Kovásznáról is érkeztek fiatalok. A tábort évek óta megrendezik, mellyel nem csak a testvérvárosi kapcsolatokat kívánják erősíteni. – A cél azon túlmenően, hogy ismerkedjenek egymással a különböző országokból, városokból érkező gyerekek, a nyelvgyakorlás, nyelvtanulás is. Itt lehetőség van az orosz nyelvnek a gyakorlására, angolul pedig tudnak mindannyian, tehát mind a négy országból érkező fiatalok – mondta Tóth Nándor, Nagykanizsa alpolgármestere.


A polgármesteri hivatalban köszöntötték a testvérvárosi tábor togliatti és csáktornyai lakóit

A csáktornyaiak közül néhányan már jártak Magyarországon és a tábor után is szívesen visszatérnének ide. – Nagyszerűen töltöttük ezt a hetet. Sokat szórakoztunk a magyar, az orosz és a horvát barátainkkal is. Nagyon jó volt, amikor strandoltunk és meglátogattunk más városokat is a Balatonnál – fogalmazott a csáktornyai Miša Ovčar. A testvérvárosokból érkezett fiatalok ajándékot is hoztak magukkal, majd a program nagykanizsai városlátogatással folytatódott. A tábor szombaton ér véget.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.