Ügyvéd: állandósult jellemhiba miatt is el lehet tiltani valakit a vezetéstől

facebook megosztás

Adott esetben állandósult és súlyos jellemhiba miatt is el lehet tiltani valakit a vezetéstől - mondta Borbély Zoltán közlekedési szakjogász az M1 aktuális csatornán.    

A műsorban a múlt csütörtöki súlyos autóbalesetről beszéltek, amely a horvát autópálya egyik fizetőkapujánál történt, és amelyben magyarok is megsérültek.    

Az ügyvéd erre reagálva elmondta, a magyar gyakorlat szerint véglegesen alkalmatlan a vezetésre az a személy, akinek bizonyos betegsége van, de az is, aki valamilyen súlyos jellemhibával rendelkezik. Ilyen lehet az állandósult erőszakos jellem - tette hozzá.    

A konkrét esetben felmerült, hogy a balesetet okozó sofőr drog hatása alatt állt, s ha kiderül, hogy a drogproblémája miatt teljesen elveszítette a kontrollt, akkor is örökre eltilthatják a vezetéstől - mondta az ügyvéd.

MTI

----------

Súlyos sérüléseket szenvedett három magyar állampolgár egy balesetben Horvátországban

Súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba egy magyar család három tagját, miután a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel beléjük rohant egy horvát rendszámú gépjármű - számolt be a részletekről a helyi sajtó. A Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára az M1-nek azt mondta: egyikük sincs életveszélyben, állapotuk stabil.  Az M1 úgy tudja, hogy a sérülteket, a horvát sajtó értesüléseivel szemben, nem tartják mesterséges kómában, mindannyian maguknál vannak.    

Az eset csütörtökön délután történt az A4 autópályán, a Varasd (Varazdin) közelében lévő fizetőkapunál.     

A magyar család gépkocsijával a fizetőkapuhoz érve lassított, amikor - szemtanúk szerint - fékezés nélkül, teljes sebességgel hátulról beléjük rohant egy BMW, amelyet egy 35 éves horvát állampolgár vezetett. Az óriási ütéstől a magyarok autója először nekicsapódott a beton úttorlasznak, majd a fizetőkapu bódéjának, ezután megpördült a tengelye körül, és egy másik bódénak, illetve az ott várakozó magyar rendszámú autónak is nekicsapódott.     

Háromnegyedórát vett igénybe, míg a tűzoltók kiszabadították a roncsból a 38 éves magyar férfit és a 38 éves magyar nőt, valamint a gyermeküket. Válságos állapotban szállították őket kórházba. A RTL horvát csatorna híradója úgy tudja: állapotuk nem javult, mesterséges kómában tartják őket.    

Menczer Tamás, a KKM tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára az M1-nek azt mondta: az apa és a fiú műtétüket követően az intenzív osztályra került, de állapotuk stabil. Az édesanya állapota is stabil - közölte.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.