Ünnepelt Zalakomár

Ünnepelt Zalakomár, ahol falunapot tartottak a hétvégén. A hagyományos programok mellett a helyiek a nagyközség ötven évvel ezelőtti megalapításáról, Kiskomárom és Komárváros egyesítéséről is megemlékeztek.

Nem volt hiány játékokból és szórakoztató programokból a zalakomári falunapon. Ahogy emelkedett pillanatokból sem: az ötvenéves nagyközség Kiskomárom és Komárváros egyesítésének fél évszázados múltját ünnepelte. A rendezvényen díszpolgári címet adtak át a korábbi polgármesternek, Varga Miklósnak. – Ez a szép gesztus, én azt mondom, mások számára is példamutató lehet. Hogy az elődök, akik komoly munkát végeztek egy-egy település érdekében, és komoly nyomot hagytak a település életében a munkájukkal, megérdemlik az ilyen elismerést - mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Varga Miklós húsz évig, 1994 és 2014 között volt Zalakomár polgármestere. Napjait jelenleg a legszívesebben a családja körében, illetve kertészkedéssel tölti. – Ez a pillanat nekem nagy öröm. Nem azért szolgáltam 20 évig Zalakomárt, hogy bármilyen elismerést kapjak. Nekem ez volt a feladatom, ezért választottak meg - fogalmazott Varga Miklós.

Az iskola udvarán sportolni is lehetett, a táncos, zenés programok pedig késő éjszakáig nyújtottak szórakozást a helyieknek.