50 helyett 137-tel – Közlekedésbiztonsági ellenőrzések Zala megyében

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai rendszeresen tartanak demonstratív közlekedésbiztonsági ellenőrzést a megye közútjain.

Az ellenőrzések célja elsősorban a közúti közlekedési balesetek megelőzése, a jogsértő módon közlekedők forgalomból történő kiszűrése. A rendőrök sebességmérést is végeznek, valamint a legforgalmasabb kijelölt gyalogos átkelőhelyeken kiemelten ellenőrzik az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartását.

A sebességmérés tapasztalatai azt mutatják, hogy a járművezetők továbbra sem számolnak a gyorshajtás kimagasló baleseti kockázatával. A Zala Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársai a folyamatos ellenőrzések során több járművezetőt dokumentáltak, és kezdeményeztek velük szemben eljárást sebességtúllépés miatt.


Továbbra is sok a gyorshajtó, ismét kirívóan nagy sebességtúllépést dokumentáltak a zalai rendőrök

Kirívó eset is volt 2019. augusztus 7-én, amikor az egyik gyorshajtó 50 km/h helyett 137 km/h sebességgel közlekedett Alsópáhokon, a Dózsa György utcában.

Az elsőbbségadásra vonatkozó szabályok betartása a közúti közlekedés minden résztvevőjétől elvárt magatartás. A legsérülékenyebbek közülük a gyalogosok és a kerékpárosok, akiknek arra hívjuk fel a figyelmét, hogy a saját biztonságuk érdekében minden esetben nagy körültekintéssel győződjenek meg arról, hogy a jogosan elvárt elsőbbséget valóban meg is kapják.               

A rendőrség nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy a gyorshajtás a közúti balesetek bekövetkezésének egyik legfőbb oka. Sebesség túllépése esetén sokszorosára nő a fékút, és a vezető nem ura többé a járművének. A gyorshajtó járművezető felelőtlen magatartásával ráadásul nem csak a saját, de mások testi épségét is veszélyezteti.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság óva inti a járművezetőket, és felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a közúti közlekedési szabályokat mindig tartsák be.

Ne feledjék, a sebesség helyes megválasztásával megelőzhetőek a közúti tragédiák!

…hogy mindenki hazaérjen!

Zala Megyei Rendőr-főkapitányság