A BLG-be már megérkeztek a tankönyvek

Megérkeztek a tankönyvek a Batthyány Lajos Gimnáziumba is. A kiadványokat már el is kezdték szétválogatni az iskolakönyvtár munkatársai a pedagógusok és a közösségi szolgálatukat teljesítő diákok segítségével.

A több mint 7500 kötetnyi tankönyv-szállítmányt délelőtt hozta a posta a Battyány Lajos Gimnáziumba. A magasan tornyosuló csomagok a zömében az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet által kidolgozott kiadványokat rejtették.

– Mára, úgy érzem, a tankönyv-mizéria megoldódott. Volt egy régmúlt, amikor nagyon sokféle tankönyv volt. A nagy gazdagság szinte túlzó volt, mert néha nehéz volt választani a sok jó tankönyv közül. Mára ez oly módon kikristályosodott, hogy most is van választási lehetőség, de kevesebb kötet közül lehet és kell választani – mutatott rá Balogh László igazgató.


Balogh László igazgató és a közösségi szolgálatát teljesítő Ferencz Orsolya. A tankönyvek rendszerezése, válogatása több napos feladat (Fotó: Jancsi László)

Az új könyveket egyelőre az iskolakönyvtárban helyezték el, a könyvtárosok és a pedagógusok munkáját diákok is segítették. A fiatalok ezzel is teljesítették a közösségi szolgálatuk egy részét.

– Most éppen a legfontosabb feladatunk, hogy lepakoljuk az érkező köteteket, és szétválogassuk osztályok szerint. Utána majd eldől, mi lesz a következő feladat – mondta Ferencz Orsolya.

A batthyánys tanulók hamarosan, előre meghirdetett időpontban vehetik át a tankönyveiket – a 9. évfolyamig térítésmentesen. Jövőre már a 10., a 11. és a 12. osztályba járók közül is mindenki ingyen kapja a kiadványokat.