A Giro hatásairól

A turizmust és a gazdasági kapcsolatokat egyaránt fellendítheti a 2020 májusában Nagykanizsára érkező Giro d’Italia – azonban ahhoz, hogy a hatás minél tovább tartson, a városnak igazi kerékpárbarát helynek kell lennie, véli Balogh László.


A kerékpáros verseny sprinterei három napig tekernek Magyarország útjain, hogy aztán a nagykanizsai Deák téren érjenek célba (Fotó: Giro d'Italia)

A humán bizottság elnöke a Kanizsa TV kérdésére elmondta: szerinte a fiatalabb korosztály figyelmét külön érdemes felhívni a biciklizés szépségeire, egyúttal a biztonságos közlekedésre, ennek érdekében be lehetne vezetni az iskolákban a KRESZ-oktatást. Hozzátette azt is, hogy sok más kezdeményezéssel még népszerűbbé válhat a kerékpározás Nagykanizsán, és nem csak arra az időre, amíg a dél-zalai város Giro-lázban ég.


Balogh László, a humán bizottság elnöke (Fotó: archív/Gergely Szilárd)

– Törődnünk kell a belváros meglévő biciklis infrastruktúrájának jobb működtetésével, a kerékpáros szolgáltatások minőségének emelésével, valamint annak támogatásával, hogy a munkahelyek jobban megközelíthetők legyenek ilyen módon. Azt gondolom, ebbe sok cég, és akár a polgármesteri hivatal is bevonható. De én a Kanizsa Bike-okat is ingyenessé tenném, mert ezek kapcsán nem olyan sok a bevétel, és ez lehetne a Giro évének egy gesztusa – fogalmazott a humán bizottság elnöke.

Borítókép: A Giro d'Italia engedélyével