Amikor megszólal a magyar himnusz, elérzékenyül...

Állampolgársági esküt tett dr. Varnava Charalambos. A görög és ciprusi gyökerekkel rendelkező nyugalmazott főorvos családja körében ünnepelte, hogy csaknem 6 évtized után hivatalosan is megszerezte a magyar állampolgárságot.

A polgármester előtt letett esküjével hivatalosan is magyar állampolgár lett dr. Varnava Charalambos. A ciprusi Famagusztából származó görög férfi 1963 óta él Magyarországon: Szegeden végezte orvosi tanulmányait, majd a szerelem Nagykanizsára hozta. Azóta is itt él szerettei körében, akik a mai ünnepségre is elkísérték. – Volt egy olyan érzésem most már, hogy amikor a görög himnuszt hallom, olyan, mintha egy távoli zene szólna, de amikor a magyar himnusz szól, elérzékenyülök. Úgy éreztem, miután itt mindenki ismer, itt él a családom, a barátaim, a betegeim, annyival most már tartozom ennek az országnak, hogy magyar állampolgár legyek – fogalmazott.


Dénes Sándor polgármester (balra) átadja dr. Varnava Charalambosnak a honosítási okiratot és a város emléklapját

Az ünnepségen Dénes Sándor úgy fogalmazott: példaértékű dr. Varnava Charalambos közösségi élete és választott hivatása, a gyógyítás. Ez az elkötelezettség minden kanizsai számára mintát ad, tette hozzá. – Kiváló doktor, gyógyító, amellett közösségi ember is. Nem múlhat el úgy egy Semmelweis-napi ünnepség úgy, hogy a főorvos úr ne mondjon beszédet – mindig kedvesen, szeretettel, valamilyen üzenettel felénk. Ezt is szeretném megköszönni neki – mondta a polgármester.

A szakember nyugdíjazása ellenére is fáradhatatlanul folytatja szolgálatát. Mint mondja, boldog embernek tartja magát, öröme legnagyobb forrása pedig a két kisunokája.