Augusztus 20.- Az amerikai kormányzat köszöntötte Magyarországot a nemzeti ünnep alkalmából

Mike Pompeo, az Egyesült Államok külügyminisztere az amerikai kormányzat nevében köszöntötte Magyarországot a Szent István napi nemzeti ünnep alkalmából hétfőn.      

"Szent István napja alkalmából a legjobb kívánságaimat fejezem ki Magyarország kormányának és népének az Egyesült Államok kormánya nevében" - fogalmazott a közleményben az amerikai diplomácia vezetője.     

Mike Pompeo hangsúlyozta: a két egymással szövetséges nemzetet hosszú ideje tartó és erősödő partnerség, együttműködés, biztonságpolitikai, gazdasági és személyes emberi kapcsolatok kötik össze. "Ebben az esztendőben a nemsokára életbe lépő védelmi együttműködési megállapodás aláírásával bővítettük katonai kapcsolatainkat" - hangsúlyozta a miniszter.     

Az amerikai diplomácia irányítója emlékeztetett arra, hogy februárban látogatást tett Magyarországon. "Lehetőségem nyílt élvezni népük vendégszeretetét és értékelni nemzetük gazdag történetét" - fogalmazott Pompeo.     

Leszögezte, hogy - mint fogalmazott -  "kormányaink a legmagasabb szinteken működnek együtt, és tovább mélyítjük együttműködésünket a transzatlanti szövetség javára".     

Az amerikai külügyminiszter egyúttal reményét fejezte ki, hogy "ezen az erős alapzaton tovább építkezhetünk kapcsolataink további  erősítése és bővítése érdekében."

MTI