Az újoncot nem lebecsülve

Ma az FC Nagykanizsa NB III-as labdarúgó együttese is megkezdi az új szezonbeli szereplését a Nyugati csoportban, a kanizsaiak az újonc Lipót Pékség SE legénységét fogadják 17 órától a Bányász-stadionban.


Minden bizonnyal ma már jóval többen lesznek az FC Nagykanizsa (kék szerelésben) NB III-as labdarúgó bajnoki mérkőzésén, mint voltak a Szentlőrinc elleni júliusi felkészülési találkozón

Fotó: Polgár László

Kanizsán ezúttal az ellenfél lehet, hogy nem kimondottan attraktív, ugyanakkor a Győr-Moson -Sopron megyei labdarúgó első osztályt nyerték meg imponáló fölénnyel úgy, hogy 190 gólt szerzett és mindössze tízet kapott. A lipóti együttesben Zimonyi Dávid például 65 gólt szerzett, a 21 éves támadó alighanem a kanizsai stadionban is majd a gólra tör.

- Úgy érzem, a közös munkában egy évet léptünk előre, hiszen gyakorlatilag a keret nagy részével már annyi ideje dolgozunk együtt az NB III-ban – mondta el bevezetésképpen Barna László, az FCN vezetőedzője, akik az elmúlt szezonban hatodik helyet ért el csapatával a harmadik vonalban. - Természetesen érkeztek új játékosok, akiket be kellett építenünk, de olyan rutinos labdarúgókról beszélünk, akiknél ez nem okozhatott gondot.

A dél-zalai legénység renoméja az elmúlt szezon után érezhetően nőtt és ez egy új helyzetet is teremthet a továbbiakra.

- Tudjuk, igen, hogy az utóbbi hónapokban már másképp állnak hozzánk, most pedig itt a következő pontvadászat, melyben aligha fognak minket lebecsülni. Erre a szituációra is fel kell készülnünk, de ezt is tudnunk kell kezelni.

Ahogy már fentebb írtuk, rögtön egy olyan újonc érkezik a Lipót esetében, amelyik megyéjét úgymond nagyon megnyerte.

- A Balatonfüred elleni felkészülési meccsüket láttuk és egy futballügyes, jó csapatról beszélhetünk, melyben a korábbi győri utánpótlás-vonal is képviselve van és kerete nem kimondottan sokat változott az elmúlt szezonhoz képest. Zimonyi Dávid személyében van egy olyan labdarúgójuk is, aki a megyében extra teljesítményt nyújtott, rá biztosan ügyelnünk kell hatványozottan. Összességében úgy érzem, jobbak vagyunk náluk, ugyanakkor a mi példánk is mutatja szerintem, hogy tavaly újoncként mi is tudtunk meglepetéseket okozni, ezért ellenfelünkre ezúttal nekünk is nagyon figyelnünk kell.

P.L.