Batthyánys a világbajnokság élmezőnyében

Augusztus 8-11. között rendezték meg az Amerikai Egyesült Államokban lévő Snowshoe Mountain-ben (Nyugat-Virginia) az íjászok egyik legrangosabb versenyét, az I.B.O. 3D világbajnokságot. Ezen a versenyen a nagykanizsai, amúgy már egy gödöllői klub égisze alatt versenyző, az USA-ban természetesen a magyar színeket képviselő Elekes Gergő is indulhatott.


Elekes Gergő az Amerikai Egyesült Államokból íjászként egy kilencedik helyet hozott

A versenyre, ahogy ez ilyenkor megszokott, a világ számos pontjáról neveztek és a közel 1500 méteres magasságban, erdős, sziklás területen kiépített pályákra, különböző távolságokra helyezték el a vadon élő állatokat formázó célokat. Ügyelve persze arra, hogy minél nehezebb legyen pontos találatot leadniuk a versenyzőknek. Nagy kihívás volt a verseny, hiszen ezek a versenypályák sokkal nehezebbek, technikásabbak voltak az itthoni megszokottaknál.

A bajnokságon két különböző pályán összesen kétszer 20 lövést kellett leadniuk az íjászoknak.

Elekes Gergő a Batthyány Lajos Gimnázium diákja, a 15-17 évesek kategóriájában indult. Jó hangulatú verseny volt, ahol kiválóan lövő csapattársakkal versenyzett, akik már sok versenytapasztalattal rendelkeznek. A kanizsai íjász végig kiegyensúlyozottan, jól versenyzett és így az első Világbajnokságán a 9. helyet sikerült megszereznie.

A verseny izgalma mellet az is nagy élmény volt számára, hogy a bajnokságon személyesen is találkozhatott íjász példaképeivel.