Bemutatták a kanizsai gimnazista második filmjét

„Az életünkről szól, a felnőtté válásunk története” – így vélekedik második kisjátékfilmjéről, a Félútonról Lendvai Kristóf. A kanizsai gimnazista által rendezett ifjúsági drámát tegnap mutatták be a nagykanizsai moziban. A premieren a filmben szerepet vállaló színészek, a Hevesi Sándor Színház művészei is részt vettek.

A főszereplő Lórit alakító Herold Levente szökésben van: válni készülő szüleitől menekül. Útközben számos fura figurával hozza össze a sors, a találkozások hatására pedig minden alkalommal egy kicsit felnőttebbé válik.

A Félúton kanizsai díszbemutatója tegnap volt a moziban, a pénztár előtt hosszú sor kígyózott. Az ifjúsági drámát a többszörösen díjnyertes Majdnem eltoltam alkotója, Lendvai Kristóf rendezte.


A kanizsai bemutatóra sokan kíváncsiak voltak

– A Félúton a mi életünk és a mi felnőtté válásunk története, amit szimbolikusan mutatunk be. Nagyon nagy kihívás volt, hogy megtaláljuk a jó egyensúlyt a szimbolizmus és a realizmus között, hogy ne legyen túl nyers. Ez nem egy ötéveseknek, hanem a felnőtteknek szóló tanmese. Arról szól, hogy egy naiv fiatal – hangsúlyozom: egy gyerek – kikerül a felnőttek világába, és sajnos pofára esik – mondta el kérdésünkre.

A kanizsai gimnazista ebben a filmjében is a Hevesi Sándor Színház színészeivel dolgozott együtt – Hertelendy Attilával másodszor.


Herold Levente (balra) filmbéli szüleivel: Hertelendy Attilával és Lőrincz Nikollal

– Még szó szerint be sem mutattuk a Majdnem eltoltam című filmet, már akkor mondta, hogy van neki újabb ötlete, és ismét számítana rám. Mondtam neki, hogy nagyon szívesen, bármikor, amikor szól és ha olyat talál ki, ami nekem is szimpatikus, akkor természetesen megyek. Szóba került ismét az apa szerep, de más jelleggel, mint az előző alkalommal, és így igent mondtam neki természetesen – fogalmazott a színész.

A stábhoz újonnan csatlakozott Czegő Teréz, aki a Majdnem eltoltam kapcsán figyelt fel a tehetséges fiatalra.


Czegő Teréz a filmben

– Megnéztem a filmjét a bemutatón, és szavakat nem találtam, annyira tetszett. 16 éves fiú ilyet…? A vetítés után lehetett kérdezni, és én feltettem a kezem: a gratuláció mellett, ami szívből jött, azt mondtam, ha még egyszer nekifog egy ilyennek, engem ne hagyjon ki belőle. És ez egy évvel később megtörtént – mesélte.

A Félútont Nagykanizsa mellett már Zalaegerszegen is levetítették, de a tervek szerint Zalakaroson, valamint Hévízen is lesz bemutató. Lendvai Kristóf a kanizsai közönségnek azt mondta: vannak új ötletei, azonban egyelőre több részletet nem árult el.