Egészségnapot tartott a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Megismerhették az elsősegélynyújtás alapjait és még „részegszemüvegen” át is megnézhették a világot a résztvevők a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ egészségnapján. A program az egészséges életmód fontosságára hívta fel a figyelmet.


Az egészségnapon csaknem 40 gyermek ismerkedett meg az elsősegélynyújtás alapjaival

Sport- és egészségnapra várta a résztvevőket a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ a Mindenki Sportpályáján. A program egy egész nyáron átívelő rendezvénysorozat záróeseménye volt. - Prevenciót szolgál, másrészt pedig egy olyan szocializációs helyzetet, ami felkészíti őket, hogy valóban erkölcsileg és szocializációban megerősítve jó emberekké váljanak, és ezeket az élményeket vigyék el az életútjukra - árulta el Dr. Kaszás Gizella, a Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

A focibajnokságot, balesetmegelőzési ismereteket, szimulációs játékokat egészségügyi szűrővizsgálatok, tanácsadások egészítették ki. - Harmadik alkalommal veszünk részt a családsegítő központ által szervezett egészségnapon. A fiataloknak ambubabával, „részegszemüvegekkel”, illetve kisebb előadásokkal készültünk. Azért fontos ez, hogy megtanulják az egészséges életmódot és az elsősegélynyújtás alapjait, ugyanis bármikor belefuthatnak ezekbe a dolgokba, és így felkészültebben fognak tudni segíteni - fogalmazott Goór Violetta, a Magyar Vöröskereszt véradásszervezője.

A rendezvényen nem csak az intézmény hatáskörében lévő családok vettek részt. Az egészségnapon pedig csaknem 40 gyermek focizott, kártyázott és ismerkedett meg az elsősegélynyújtás alapjaival.