Ennyi kapott gólt nem bírnak el

Gól-gazdag, majd a mérkőzés hajrájában már dulakodásoktól sem mentes találkozón kapott ki az FC Nagykanizsa a Komárom VSE vendégeként a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában.


Herzsenyák Áron (18) Komáromban mentő fejes helyett lábbal volt eredményes, igaz, az csak szépítésre volt elegendő

Fotó: Polgár László

Komárom VSE – FC Nagykanizsa 4-2 (3-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 2. forduló. Komárom, 100 néző. Vezette: Rózsavölgyi. G.: Tóth P. (4., 42.), Kenesei K. (45.), Végh T. (66.), illetve Simonfalvi (31.), Herzsenyák (77.). Kiállítva: Csernák (Komárom, 87.)

Nagykanizsa: Horváth M. - Ekker, Simonfalvi, Szabó B. (Lőrincz, 46.), Major, Horváth B. - Gerencsér A. (Kovács Gy., 67.) - Szegleti, Béli M. (Herzsenyák, 60.), Kretz - Vittman. Vezetőedző: Barna László.

A kanizsaiak óvatos felállással kezdtek masszív ellenfelük ellen és az óvatosság nem is volt hiábavaló, illetve „előrelátó”, hiszen már a negyedik percben egy üresen hagyott hazai játékos az ötösön belül a hálóba bólinthatott. A sérülésektől sújtott Kanizsa igyekezett kijönni a kezdeti sokkból és Vittman Ádám révén veszélyeztetni is próbált, majd javában benne jártak már a csapatok a félidőben, amikor egy szabadrúgás után a szintén teljesen egyedül maradó – nyári nagykanizsai szerzemény – Simonfalvi Gábor bólintott és máris 1-1 volt az eredmény. Egy idegenbeli találat megnyugtató is lehet, ez egy ideig állt is, azonban Tóth Patrik egy egyéni alakítás utáni lövése ismét komáromi vezetést eredményezett és nem mondhatnánk, hogy az FCN Kenesei Krisztián ellen be lenne oltva, hiszen a korábbi válogatott ismét ezúttal is beköszönt a dél-zalaiaknak.

A második félidő elején egy Duna-parti ziccer mellett a látogatók is igyekeztek aktivizálni magukat, hogy közelebb kerüljenek a komáromiakhoz, idővel azonban az intenzitás vesztett erejéből. Ezzel együtt a Komárom VSE ismét erőre kapott és gólt ért el a 66. percben, ami olyannyira nem tett jót a találkozó menetének, hogy onnan már egyik fél sem tudott, vagy akart újítani, bár azt gyorsan tegyük hozzá, hogy a Kanizsa szépíteni azért még tudott.

- Sajnos nagyon könnyű gólokat kaptunk és ilyenkor már nem tudtunk annyit lőni, hogy az pontszerzéssel is párosuljon – fogalmazott a meccs után Barna László, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. - Be kell látnunk, ilyen szinten ennyi kapott találatot a mi csapatunk nem bír el.

P.L.