Győztes szezonkezdet

FC Nagykanizsa (3.) - Lipót Pékség SE (14.) 2-0 (1-0)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 1. forduló. Nagykanizsa, 500 néző. Vezette: Bana G. (Aradi, Perák). G.: Szegleti (21.), Kretz (59.)

Nagykanizsa: Horváth M. - Pál D. (Kretz, 27.), Simonfalvi, Major, Horváth B. - Gerencsér A., Béli M. (Bagó B., 82.) - Szegleti, Hampuk (Kovács Gy., 46.), Ekker - Vittman. Vezetőedző: Barna László.

Pörgősen kezdett a Nagykanizsa az idénynyitó találkozóján, játékosai igyekeztek minél gyorsabban az ellenfél védő-harmadában érdemlegeset alakítani, így Béli Milánnak is volt egy jó szabadrúgás kísérlete is. A vendégek sem tűntek megilletődöttnek, a félidő hajrájában ki is jöttek bátrabban állásaikból, illetve kissé keményebben is odaléptek. Ettől függetlenül jött kellemetlenül Pál Dávid sérülése, akit le kellett cserélni, de ugyanígy járt Hampuk Ádám is a félidő hajrájában. Akkor azonban a Kanizsa már túl volt vezető találatán, melyet a középre beérkező Szegleti szerzett a 21.percben. Az első 45 perc végén a kanizsaiakat a kapufa is kisegítette.

A második játékrészben a vendégek próbálták fokozni a tempót az egyenlítésért, a hazaiak pedig így tudtak kontrázni. Ezért jött jókor Kretz Bálint szép beindulás utáni találata a jobbösszekötő helyéről az 59. percben, mely már biztos előnyt eredményezett. A továbbiakban inkább arra kellett vigyázni, hogy sérülés miatt Barna László ne sérülés miatt cseréljen, majd Horváth Márton is bizonyíthatott a kapuban nagy védéseivel.

- Küzdelmes meccsen mivel a gólokat mi rúgtuk, úgy érzem győzelmünk megérdemelt – értékelt Barna László, az FC Nagykanizsa vezetőedzője. - Ennek ellenére a súlyos sérülések miatt voltak gondjaink, de a védelmünk és a kapusteljesítményünk segítségével együtt jóra vizsgáztunk.

P.L.