Háromgenerációs nagyrendezvény volt a Mura városában

A generációkról szólt a hétvége a Mura városában. Letenye tavasszal ünnepelte várossá válásának harmincadik évfordulóját, ebből az alkalomból pedig a 2005 óta tevékenykedő Letenyéért Közéleti Egyesület egy közösségfejlesztő projekt keretében nagyrendezvényt szervezett, melyre nem csak a helyieket várta. – Azt kértük a családoktól szórólapokon, hogy hívják haza rokonaikat, elszármazott hozzátartozóikat erre a napra, hogy együtt tudjuk ünnepelni a várossá válás jubileumát. Jöttek azért szép számmal – mondta el Ráczné Lánczok Zsuzsanna, a Letenyéért Közéleti Egyesület elnöke. 

Az elszármazottak a városnézést követően a Fáma Házába is ellátogattak, ahol a népművészeti emlékek megtekintése mellett a régmúltat is felidézhették. – Amikor megkeresett Ráczné Lánczok Zsuzsanna, az egyesület elnöke, akkor örömmel fogadtam ezt a kezdeményezést, hiszen ez mind Letenyének jó, mind pedig a településen élőknek, de természetesen nemcsak az itt élők vonatkozásában fontos egy ilyen három generációs rendezvény, hanem az elszármozottak tekintetében is – fogalmazott Farkas Szilárd, Letenye polgármestere. 


Az elszármazottak a városnézést követően a Fáma Házába is ellátogattak

A hazalátogatók az ország különböző tájairól érkeztek. Elmondásuk szerint örömmel tértek vissza, hiszen Letenyén mindig otthon érzik magukat. Az egésznapos rendezvényen pedig változatos programokkal várták az érdeklődőket, melyek között egyebek mellett szerepelt kiállításmegnyitó, több előadás, valamint  zenés, táncos produkció is.