Hit és boldogság

22. alkalommal rendezték meg a Jézus Szíve Plébánia imatáborát. A három helyszínen tartott program célja, hogy a hit és a szeretet erejével segítsék a fiatalok istenhívő felnőtté válását. A három csoport ma Homokkomáromban találkozott, majd a táborozók együtt vettek részt a Varga László megyés püspök által celebrált szentmisén.

Tánc, pingpong és csocsó is szerepelt a ma délelőtti programban Homokkomáromban. A Jézus Szíve Plébánia tábora több éve nagy sikernek örvend az általános és középiskolások, valamint az egyetemisták körében is. És nem csak Zalából érkeznek résztvevők. – Voltam már kétszer Galambokon is, ugye ott a kicsik vannak. Szerintem a közösség miatt tértem vissza, s szerintem egy lelki feltöltődést is lehet itt kapni - fogalmazott Paulik Villő. A táborba másodszor vesz részt Kovács Kendra, aki elmondta: úgy hallottam a táborról, hogy anyukám találta interneten. Egyébként kaposvári vagyok, s nem is vallásos iskolába járok, szóval először megrémisztett ez a tábor, de ahogy azt láthatjátok ismét eljöttem, mert nagyon tetszik ez a tábor. A közösség miatt vagyok itt.

 A résztvevők száma két évtized alatt csaknem ötszörösére nőtt. A szervezők szerint a siker egyik legfontosabb oka, hogy az ima és a lelki értékek fontosságára sajátos, a diákok életkorához illő programokkal világítanak rá. – A játék és a szórakozás mellett hangsúlyt kap az is, hogy beszéljünk arról, ami szerintünk értéket ad egy-egy életnek. Ez az, amit az evangélium alapján próbálunk megértetni velük. S mindenkinek a maga szintjén kínálunk megoldásokat. A kicsik keresztrejtvényt fejtenek, színjátszásba vesznek részt, míg a nagyok lelki beszélgetést folytatnak kispapokkal, atyákkal - hangsúlyozta Horváth Balázs, az imatábor egyik fő szervezője.


„Hoztál-e már döntést abban, hogy szeretnék keresztény lenni..?"

Varga László, a Kaposvári Egyházmegye püspöke a mai szentmisén a teljes hittel, valódi bátorsággal meghozott döntések fontosságáról prédikált. – Hoztál-e már döntést abban, hogy szeretnék keresztény lenni? Kereszténynek lenni több, mint vallásosnak. A keresztény azt jelenti, hogy krisztusi. Hoztál-e már döntést, akárhány éves is vagy, abban, hogy én szeretnék krisztusi lenni? S erre nem jó válasz az, hogy „mit gondol, miért vagyok itt a táborban” - tette fel a kérdést a főpásztor.

A tábor az általános iskolásoknak holnapig tart, az idősebbek egy nappal tovább maradnak Homokkomáromban, illetve Garaboncon.