Ittas cserbenhagyó

facebook megosztás

Egy 50 éves söjtöri férfi – akit a bíróság 2016-ban már ittas járművezetés miatt pénzbüntetésre  ítélt, és  eltiltott a közúti járművezetéstől –,  2019 március 24-én délután ittas állapotban vezette a személygépkocsiját  Zalaegerszeg külterületén, a 74-es számú főúton a Balatoni út felől az Egervári út irányába. Amikor az előtte haladó, szabályosan közlekedő személygépkocsi előzésébe kezdett,  áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba, ittasságából eredő figyelmetlensége miatt azonban nem észlelte, hogy vele szemben forgalom van, és  járműve elejével egy vele szemben szabályosan közlekedő  személygépkocsi bal elejének ütközött. Az ütközés következtében a férfi járműve visszacsapódott a jobb oldali forgalmi sávba és ott hátsó részével egy ugyancsak szabályosan közlekedő  harmadik  személygépkocsi  bal elejének ütközött és azt az úttest jobb oldalán húzódó szalagkorlátnak lökte. A második ütközés hatására a férfi személygépkocsija az úttestnek menetiránya szerinti bal oldalán húzódó szalagkorlátnak csapódva, eredeti haladási irányával egyezően állt meg.

Az ütközések következtében az érintett személygépkocsikban vagyoni kár keletkezett, személyi sérülés nem történt, ám a személyi sérülés bekövetkezésének objektív lehetősége fennállt.

A férfi  noha észlelte a járműve és a másik két személygépkocsi ütközését,  járművéből nem szállt ki és nem győződött meg arról, hogy a baleset következtében bárki megsérült-e, segítségnyújtásra emiatt szorul-e, hanem a helyszínről a rongálódott személygépkocsijával elindult és Kemendollár felé távozva elhagyta a helyszínt.

Néhány perc múlva  Zalaszentivánban a rendőrjárőr észlelte a rongálódott állapotú személygépkocsit a közúti forgalomban, és a férfi  ellenőrzés alá vonta. A férfi által kilélegzett levegőben 1,29 mg/l és 1,23 mg/l közötti (súlyos-közepes fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas alkohol volt.

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség  cserbenhagyás és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyész, sajtószóvivő.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.