Kanizsa várja a Girót!

facebook megosztás

Giro-váró fesztivált rendeznek a héten Nagykanizsán: a kétnapos rendezvényen olyan sztáregyüttesek lépnek fel, mint a WellHello, a Halott Pénz és a Kiscsillag. Az ingyenes koncertek mellett látványos kerékpáros programok is várják a kanizsaiakat csütörtökön és pénteken. A rendezvény apropója, hogy 2020. május 11-én Nagykanizsát is érinti a világ egyik legjelentősebb kerékpáros versenye. 

A Giro d’Italia első három etapját Magyarország rendezi 2020 májusában. A mezőny Budapestet, Győrt, Székesfehérvárt és Nagykanizsát érinti. A városok már javában készülnek a világhírű kerékpáros verseny fogadására, egyebek mellett Giro-váró fesztiválokkal: a sort Kanizsa nyitja csütörtökön. – Hat órától a Kiscsillag zenekar lép fel, utána a WellHello, majd a Halott Pénz zárja ezt a frenetikus napot. Körülbelül éjfélig tartanak a koncertek. A második napon, pénteken kerékpáros rendezvényre várjuk a kerékpárosokat, illetve minden érdeklődőt – mondta Radics Bálint, a Giro Nagykanizsa 2020 akciócsoport vezetője.

A programokat az Erzsébet téren tartják, valamint a Deák téren, ahová 2020. május 11-én megérkezik a Giro mezőnye. – Itt lesz egy nagyon fontos pillanat csütörtökön, hiszen a célállomásnál felfestik azt a célvonalat, amelyet jövő május 11-ig láthatunk majd. Ez emlékeztet bennünket arra, hogy itt lesz a cél. Készüljünk erre közösen, mert csak együttműködve tudjuk ezt megtenni – nyilatkozta Dénes Sándor polgármester.


A Giro-váró fesztiválról Balogh László, a humán bizottság elnöke, Radics Bálint, a kanizsai akciócsoport vezetője, Dénes Sándor polgármester, valamint Tóth Tihamér stratégiai tanácsadó tájékoztatta a sajtó munkatársait

A szervezők hangsúlyozzák, a Giro d’Italia Grande Partenza – a nagykanizsai befutóval együtt – több mint egy kerékpáros verseny: 2020 legjelentősebb társasági eseménye lesz Magyarországon. – Továbbra is érezzük, hogy ez egy nagy feladat, amely sok apró munkával jár. Számomra azonban jó az a meggyőződés, hogy nagyon stabil háttérország áll mögöttünk, és sok-sok szervező és rendező lesz azon, hogy ez az egész év jól sikerüljön. Mert itt nemcsak 2020. május 11-ről van szó, hanem sok-sok kísérőrendezvényről és talán szemléletváltozásról is – fogalmazott Balogh László, a humán bizottság elnöke.

A Kanizsa Aspetta Il Giro abból a fesztiválhangulatból ad ízelítőt, amely jövő májusban várja majd a világ minden tájáról érkező érdeklődőket. A Giro d’Italiát idén mintegy 200 országban 800 millióan követték élőben, az egyes helyszíneken pedig több tízezren drukkoltak a bringásoknak.

Borítókép: a Giro d'Italia engedélyével

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.