Kanizsai bronzérmes az Európai Junior Informatikai Diákolimpián! – Németh Márton Tamás hatalmas sikere

facebook megosztás

A szlovéniai Mariborban rendezett eJOI nemzetközi versenyen lelkiismeretesen álltak helyt a magyar srácok. Egyikük, Németh Márton Tamás, a nagykanizsai Batthyány Lajos Gimnázium tanulója bronzérmet kapott (44. hely, 213 pont).

Gábor Dávid (Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium, Kapuvár) 48., Székely Milán (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium) 52., míg Aszalós Péter 64. helyezett lett a 90 fős mezőnyben.

Az Európai Junior Informatikai Diákolimpia a 15,5 év alatti tanulók versenye. Már önmagában is szép eredmény, hogy a magyar fiatalok részt tudtak venni a megmérettetésen, ami a későbbi pályájukra nézve is inspiráló élmény lehet. S persze folytatása következik a „nagyok” versenyein, a közép-európai CEOI-n és az IOI világversenyen.

Az Európai Junior Informatikai Diákolimpia célja az, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését az informatika iránt, fejlessze a versenyképes szoftverfejlesztést Európában, illetve, hogy elismerést kaphassanak a legjobb tehetségek.


Fotók: NJSZT

A csoportképen Leitereg András (ELTE PhD hallgató), a csapat helyettes vezetője, Székely Milán (Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium), Németh Márton Tamás (Batthyány Lajos Gimnázium, Nagykanizsa), Gábor Dávid (Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium, Kapuvár), Aszalós Péter (Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium) és a szintén kanizsai Erdősné Németh Ágnes, a csapat vezetője, a Neumann Társaság alelnöke látható.

A diákok az NJSZT Neumann János Tehetséggondozási Programjának keretében készültek fel a versenyre.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.