Kanizsán jártak a Fradi női kézisei

facebook megosztás

Bajnokok Ligája-környezetben érezhették  magukat azon szerencsések, akik bejutottak a Tungsram-csarnokba a Ferencváros - Krim Ljubljana női felkészülési kézilabda-mérkőzés apropóján.

Ferencvárosi TC-Rail Cargo Hungaria - RK Krim Ljubljana 35-25 (16-10)

Női kézilabda felkészülési-mérkőzés. Nagykanizsa, 450 néző. Vezette: Marton Zs., Szabó E.

Ferencváros: Szemerey - Lukács V. 6, Malovic, Snelder 1, Háfra 4, Kovacsics A. 3, Schatzl 2. Csere: Bíró B. (kapus), Klivinyi K. 3, Christensen, Klujber 2, Pásztor, Márton G. 7, Tóth N. 5, Bánfai 2, Mészáros R. Vezetőedző: Elek Gábor.


A szélső Lukács Viktória (22) játékára idővel nem lehetett panasz, hiszen a Ferencváros játékosa végül hat gólig jutott

Fotó: Polgár László

Bár előzetesen a Ferencváros női kézilabdázóinak nagykanizsai vendégjátéka alkalmával felmerült az is, hogy a város egyik ismert kiskanizsai (sportos) fagyizóját is meglátogatják a ljubljanaiak elleni előkészületi találkozójuk után, a zöld-fehérek szakmai stábja inkább úgy döntött, a hölgyeknek két pihenőnapot ad ki, így aki tehette közülük, szűkebb pátriájába ruccant is haza mielőbb.

Egyéb nagykanizsai kötődése is lett azonban a meccsnek, hiszen a játékvezetői kettős közül Marton Zsófia a dél-zalai város szülötte (mondjuk Szabó Eszter is bőven az itteni kézilabda-régió leszármazottja, lévén csurgói...)

- Tulajdonképpen a Tungsram-csarnok ilyen felújított állapotában, főleg felnőtt mérkőzésen ez az itteni debütálásom, meg egyébként is szívesen jövök mindig Kanizsára, amikor csak tudok - fogalmazott a fiatal és csinos bíró, Marton Zsófia.

A lelátók már a kezdés előtt bőven megteltek, nem volt hát semmi akadálya annak, hogy egy jó hangulatú, mondhatni "BL-es" összecsapást vívjanak a csapatok.

Azért a "hazai" csapat, vagyis a Fradi játékán is érződött, hogy még csak felkészülésről beszélünk, aztán az első félidő hajrájára Lukács Viktóriáék elkapták a fonalat és meg sem álltak hatgólos félidei vezetésig.

A második harminc percben aztán a magyar klub cseréi közül is mindenki lehetőséget kapott, illetve bemutatót tartottak kicsit a keményebb játékból is, sőt szövegért még állítottak is ki ferencvárosit.

- Jól szolgálta a felkészülésünket ez a találkozó, de egyáltalán nem vagyok elégedett – mondta el a találkozó után Elek Gábor, a Fradi edzője. - Időnként kimondottan enerváltan játszottunk, emellett mondjuk így, puhán védekeztünk. Természetesen tudjuk, hogy ebben az időszakban ez még bőven benne van, hogy hullámzó a produkciónk.

P.L.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.