Kerékpáros bemutatókkal folytatódott a Giro-váró fesztivál

Csütörtökön több ezren gyűltek össze a sztáregyüttesek koncertjére az Erzsébet téren, másnap délután pedig már a sporté volt a főszerep a város főterén.  Elsőként a budapesti Gizmosport BMX-esei – akikhez csatlakozott egy kanizsai kerékpáros is – varázsolták el a közönséget különböző trükkjeikkel.


Sztárfellépőkből és szinte hihetetlen trükkökből sem volt hiány a Giro-váró fesztiválon (Fotó: Gergely Szilárd)

Őket követte Hegedűs László kétszeres Guinness-világrekorder és 24-szeres országos bajnok triál versenyző lélegzetelállító produkciója.


Vajon volt egy kis izgalom..? (Fotó: Gergely Szilárd)

Az eseményre ellátogattak a TEKER Egyesület tagjai is. A csoport alelnöke Híradónknak elmondta: a Nagykanizsára érkező Giro d’Italia óriási hatást gyakorolhat kerékpársportok dél-zalai fejlődésére.

Remélhetőleg jelentősen fellendíti a sportág népszerűségét és kicsit közelebb hozza a kerékpáros világot Magyarországhoz. Biztos, hogy többen kedvet fognak kapni ahhoz, hogy kipróbálják ezt a sportágat. S reméljük, hogy folytatása is lesz a verseny hatásának. S elindulunk azon az úton, ami közelebb visz minket a nemzetközi kerékpáros élethez - fogalmazott Jankovics Ferenc, a TEKER Egyesület alelnöke.