Kerékpárossal ütközött a 17 éves kanizsai fiú

A 2000 októberében született  nagykanizsai fiú 2018. június 19.-én  21 óra 15 perckor Nagykanizsán vezetett egy  személygépkocsit  a Virág B. úton  – az OMV töltőállomástól-  , mellyel jobbra kívánt kikanyarodni a Garay útra. A Garay út déli oldalán, az út vonalvezetésével párhuzamosan gyalog- és kerékpárút van kialakítva, melyet a. terheltnek haladása során járművével kereszteznie kellett. Amikor a fiatalkorú terhelt járművével a Virág B. útról haladva a Garay úthoz ért, a haladási irányára kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a gyalog- és kerékpárúton neki jobbról érkező, a Petőfi út irányából a Kinizsi út felé egyenesen továbbhaladni szándékozó, működő világítással szabályosan közlekedő nő által hajtott kerékpárnak. A  terhelt az általa vezetett személygépkocsival alacsony sebességgel kihajtott a sértett kerékpárja elé, emiatt a nő a  kerékpárja elejével a személygépkocsi jobb elejének ütközött és az ütközés következtében kerékpárjával az úttestre esett.

A baleset következtében a  nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A balesetben elszenvedett sérülések összesen 10%-os össz-szervezeti egészségkárosodást jelentenek.

A baleset bekövetkezésének oka az volt, hogy a terhelt a haladási irányára kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a kerékpárral közlekedő sértett számára.

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség  közúti baleset  okozásának vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta honlapunkat dr. Pirger Csaba a Zala Megyei Főügyészség ügyésze, sajtószóvivő.