Kezdődik a futballszezon

facebook megosztás

Vasárnap kezdődnek a labdarúgó NB III-as bajnokság küzdelmei és az FC Nagykanizsánál már július elseje óta készülnek az új idényre, melynek első fordulójában vasárnap 17 órától az Olajbányász-stadionban a Nyugati csoport egyik újonca a Lipót Pékség SE vendégeskedik.

A kanizsaiak az előző idényben – akkori újoncként – a hatodik helyen végeztek és Barna László vezetőedző társulata idén sem adná alább, a kitűzött cél az 1-5. helyről szólnak. Igazából nem állíthatjuk, hogy nem volt játékosmozgás a keretben, de eddig a négy érkező és a két utánpótlásból szerződést kapott labdarúgó nem azt mutatja, hogy izgulniuk kellett volna a dél-zalaiaknak a létszám miatt. Az érkezők között köszönthették a 32. életévét júliusban betöltő Simonfalvi Gábort és a nála hét évvel fiatalabb Szegleti Gergelyt az Andráshida SC-től, a 24 éves Hampuk Ádám a Szentlőrinc SE-től érkezett, a 20 esztendős Herzsenyák Áron pedig a Kaposvári Rákóczitól teszi át székhelyét Dél-Zalába, míg Bagó Benedek és Fadgyas Roland immár a kanizsai nagyoknál bír szerződéssel. A távozók között találjuk a Kanizsán fél évet futballozó Kovács Olivért, a Szentlőrinchez visszatért Vajda Rolandot, a Nagykanizsának ausztriai munkavállalás miatt is búcsút intő Horváth Detrét, valamint Hetesi Patrikot.

Az FC Nagykanizsánál ismét arra a pályára álltak – szemben a téli felkészüléssel -, hogy igazán erős ellenfelekkel szemben méretik meg magukat, igaz, a horvát FC Koprivnica legénységével szemben maradt el meccsük, a szintén horvát Mladost Prelog ellen pedig inkább a támadásszövést volt alkalmuk nem kevés alkalommal gyakorolniuk, a szlovén Nafta, illetve az NB III-as Szentlőrinc jó erőfelmérő volt, míg a horvát második ligás Medjimurje Cakovec, vagy a Slaven Belupo B elleni tesztmeccs pedig arra volt jó, hogy a komfortzónájukból tényleg kimozdítsa piros-kék színekben pályára lépő futballistákat.

A Nyugati csoportban annyiban változott a helyzet a nagykanizsaiakra vonatkozóan is, hogy jó néhány fővárosi és Pest megyei utazás kimarad, ugyanakkor olyan városokba is látogatást tehetnek a teljesség igénye nélkül, , mint az NB II-ből kiesett Mosonmagyaróvár, vagy az NB III-ba feljutott Veszprém.

Az FCN háza táján uralkodó hangulatról, a várakozásokról és az elképzelésekről a szurkolók is nyerhetnek információt, hiszen a klub szombaton reggel 9.30 órától szurkolói ankétot szervez, melyet a Bányász-pálya tárgyalójában tartanak és ahová várják is a drukkereket az elöljárók, a játékosok, valamint a szakmai stáb tagjai.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.