Kórházban verte meg a volt menyét

Egy 60 éves  zalaegerszegi nő  2019. március 4-én reggel Zalaegerszegen, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház sebészeti osztályán felkereste volt menyét, a sértettet. A terhelt a sértettet hangosan szidalmazni kezdte, azzal fenyegette meg, hogy tolószékbe juttatja, megöli, és három alkalommal, tenyérrel megütötte az arcán, ezt követően pedig a  haját tépte. A sértett védekezésül rúgott egyet a terhelt felé, a kezeivel pedig megpróbálta a terhelt kezét a hajáról lefejteni, azonban ennek során a terhelt mindkét kézfejét lekarmolta. A bántalmazás úgy ért véget, hogy a nővér a terhelt és a sértett közé állt.

A sértettnek a bántalmazás következtében mindkét kézfejének nyolc napon belül gyógyuló hámsérülése keletkezett, amely miatt joghatályos magánindítványt terjesztett elő a terhelttel szemben.

A terhelt ezen cselekményével olyan kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartást tanúsított, amely alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást vagy riadalmat keltsen. 

A Zalaegerszegi Járási  Ügyészség   garázdaság, és testi sértés   vétsége miatt emelt vádat - tájékoztatta a kanizsaujsag.hu-t dr. Pirger Csaba a Zalaegerszegi Főügyészség sajtószóvivője.