Kunics Réka vb-bronzérmes

facebook megosztás

A nagykanizsai és korábban a cserszegtomajiaknál kölcsönben is szereplő Kunics Réka nem kevés kihagyás után a lábtoll-labda női válogatott tagjaként bronzérmet szerzett a franciaországi Eaubonne-ban rendezett világbajnokságon.

A kanizsai Zemplén SE négy játékost - Kunics Réka, Lukács Márton, Huszár Emil, Horváth Gergő - delegált a válogatottba, míg a nagykanizsaiak játékos-edzője Takács Endre edzőként utazott a magyar vb-kerettel. (A magyar csapat egyébként egy bronzérmet, valamint negyedik, ötödik és hatodik helyeket szerzett a világversenyen.)


A női lábtoll-labda válogatott tagjaként a kanizsai Kunics Réka (első sorban jobbról az első) bronzérmet szerzett a sportág világbajnokságán

Fotó: facebook

A válogatott lányok - Becskereki Barbara, Farkas Lilla, Kunics Réka, Vachal Krisztina - csoport másodikként jutottak tovább, majd a legjobb négy közt előbb vereséget szenvedtek Vietnámtól, majd Hongkongot, a 2017-es világbajnokság házigazdáját két szettben - 21-19, 21-17 – verték, ezzel megnyerve a bronzcsatát. Egyben ez lett a magyar csapat egyetlen érme a franciaországi világbajnokságon. A dél-zalai Huszár Emil, Lukács Márton páros az 5-8. helyért küzdhetett, végül a 6. helyen zárt. A magyar férfi csapat (Becskereki Sándor, Herczeg Gábor, Horváth Gergő, Tóth Gábor) a negyedik helyen végzett, miután a bronzmeccsen kikapott Kínától a válogatott pedig a tizenhét nemzet pontversenyében Vietnám, Kína, Hongkong mögött legjobb európaiként a 4. helyen végzett. A soron következő, 2021-ben esedékes világbajnokságra a német szövetség jelentkezett rendezőként.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.