Magyar Ezüst Érdemkereszt Boa Sándornak

Gratulált a város vezetősége is Boa Sándornak, akinek augusztus 20-a alkalmából Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetést adományozott Áder János köztársasági elnök. A Zalaerdő nyugalmazott osztályvezető főmérnöke a dél-zalai erdőgazdálkodás területén folytatott szakmai tevékenysége, valamint a helyi közéletben betöltött szerepe elismeréseként kapta a kitűntetést, melyet Nagy István agrárminiszter adott át a kanizsai és a megyei idősügyi tanács alelnökének.  Délelőtt a város vezetősége köszöntötte Boa Sándort. A nyugalmazott főmérnök az Erdészeti és Faipari Egyetemen végezte tanulmányait, majd a Dél-Zalai Erdőgazdaságnál, a mai Zalaerdő Zrt. jogelődjénél helyezkedett el, majd a cégnél dolgozott egészen nyugdíjba vonulásáig. Legjelentősebb munkájának a Lentiben elvégzett faipari rekonstrukciót tartja. Boa Sándor a kezdetektől vezetőségi tagja Nagykanizsa idősügyi tanácsának, melynek jelenleg ő az alelnöke. - Sokszor a célok, amiket fiatalon az ember megfogalmaz, azok nem célok, hanem eszközök. A siker, a pénz, a karrier, ezek eszközök. A cél a boldogság. Ezt most már tudja az ember. És jók ezek az eszközök, ez hajtja az embert, de az eszközt nem kell összekeverni a céllal. Mert a cél, az a boldogság. És ehhez van egy nagyon fontos lelki dolog, az pedig a szeretet. aki nem tud szeretni, az igazán boldog nem tud lenni – fogalmazott Boa Sándor.


Boa Sándor büszkén, mégis szerényen mutatta meg kitüntetését a város vezetősége és a sajtó munkatársai előtt (fotó: Gergely Szilárd)

A szakmai életút mellett a közösségért tenni akaró ember munkásságát is elismerték ezzel a kitüntetéssel, ezt Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő mondta, aki hosszú évekig dolgozott együtt Boa Sándorral Nagykanizsáért. - Tényleg közösségi ember felelősségtudatával végezte azt a mindennapi tevékenységet, amit nemcsak az idősekért tett, hanem – az idősek oktatásába bevonták a fiatalokat, így a fiatalokért is tett - mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Balogh László szerint Boa Sándor bölcs ember, akihez bármikor lehetett és lehet is fordulni tanácsért. A humán bizottság elnöke gimnáziumigazgatói tapasztalatairól is beszélt a köszöntéskor. - Az iskolában is, a gimnáziumban gyakori vendég volt. Részint, mert az unokái oda jártak, és óvó, figyelő szemmel és értelemmel foglalkozott velük. De nem csak velük, voltak magán tanítványai is, úgyhogy olyan igazi szuperpapa is volt - árulta el Balogh László a humán bizottság elnöke.

Dénes Sándor polgármester már több éve dolgozik együtt a kitüntetettel. - Sanyi bácsival – mióta én az idősügyi tanács elnöke vagyok, mert ugye a tanács elnöke a mindenkori polgármester – az elmúlt öt esztendőben dolgozhattam, ő a tanács alelnöke. Több esetben helyettesített, amikor én nem tudtam ott lenni valami oknál fogva. És valóban, mindig a segíteni akarás, az önzetlen segítség motiválta – mondta el Dénes Sándor polgármester. Boa Sándor a köszöntése után azt mondta, továbbra is szívügyének tekinti idős társainak segítését.