Második hazai, újabb három pont

Az FC Nagykanizsa csoportjukban a múlt szezonban harmadik Puskás II legénységét fogadta a labdarúgó NB III-ban.

FC Nagykanizsa (5.) - Puskás Akadémia FC II (15.) 2-1 (2-1)

NB III Nyugati csoport labdarúgó-mérkőzés, 3. forduló. Nagykanizsa, 300 néző. Vezette: Maml (Szabó D., Baráth N.). G.: Vittman (1.), Hampuk (10., 11-esből), illetve Ganbold (40.). Kiállítva: Ekker (82.; FCN)

Nagykanizsa: Horváth M. - Major, Gerencsér A., Horváth B. - Simonfalvi, Szegleti, Kovács Gy. (Bagó B., 89.), Kretz - Hampuk (Ekker, 51.) - Vittman, Herzsenyák (Lőrincz, 65.). Vezetőedző: Barna László.


Vittman Ádám (piros szerelésben) a Puskás II elleni bajnokin már az első percben beköszönt

Fotó: Gergely Szilárd

A csapatok szinte még ki sem mondták az „éljen-éljent”, Vittman Ádám a hosszún érkezve fejjel meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. A motiváltan pályára lépő vendéglátók továbbra is koncentráltan játszottak és a kilencedik percben Hampuk Ádám 11-esből növelte is a nagykanizsaiak előnyét. A félidő derekától a Puskás is összeszedte magát, a felek aztán gyűjtögetni kezdték a lapokat is, a 40. percben pedig Ganbold Ganbayar révén - a balösszekötő helyéről volt eredményes - szépítettek is. A második játékrészben kissé csapkodóvá vált a játék, indulatossá váltak a felek, a hazaiak Simonfalvi Gábor esése után reklamálhattak büntetőt, s ugyan támadott a Puskás, de az FCN is reménykedhetett a kontráiban. Az idő előrehaladtával a kanizsaiak heroikus küzdelmévé alakult a találkozó és volt ugyan egy kiállítás is oldalukon, de a három pontot begyűjtötték.

- Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, ellenfelünk sok helyen változtatott előző fordulóbeli felállásához képest – fogalmazott a meccs után Barna László, a kanizsaiak vezetőedzője. - Mondhatni korán szereztük két gólunk, majd úgy érzem, a harmadikra is volt esélyünk, ha a játékvezető is úgy gondolta volna. Egy tizenegyes elmaradt számunkra, a második félidőben ellenfelünk a rövid-passzos játékra állt át, de ezt is átvészeltük, így csapatként sikerült értékes három pontot szereznünk.

P.L.