Megújult a hegyhátra vezető út Zalaszentbalázson

Zalaszentbalázson régóta tervezték ezt a beruházást, most egy vidékfejlesztési pályázatnak köszönhetően került aszfaltburkolat a földútra. – A pályázati kiírás áttekintése után úgy döntöttünk, hogy próbálkozás nélkül nem megyünk el a kínálkozó lehetőség mellett, ugyanis az elnyerhető támogatás az összköltség nyolcvanöt százaléka lehetett – mondta el Hencsei Margit, Zalaszentbalázs polgármestere. 


Az átadott útszakaszt elsőként kerékpáros fiatalok vették birtokukba

A több mint ötven millió forintba kerülő munka ennek köszönhetően készült el. Az Ölvesi út felújításához hiányzó részt az önkormányzat biztosította. – Láthatjuk azt, hogy nemcsak kényelmesebbé, hanem biztonságosabbá is vált a közlekedés. Azt lehet mondani, hogy egy-egy település ezeket a fejlesztéseket többek között azért teheti meg, mert jól gazdálkodik. És többek között azért tudnak jól gazdálkodni, mert az Orbán-kormány a 2010-es évek elején, az önkormányzatok válláról levette azt az óriási adósságállományt, ami addig nyomta a vállukat. Így a kisebb települések megszabadultak a hiteleiktől – fogalmazott Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.

Az átadott útszakaszt elsőként kerékpáros fiatalok vették birtokukba, majd a Nagykanizsai Fúvószenekar kíséretében a SWANS Balett- és Tánciskola mazsorett csoportja vonult fel. Később kulturális produkciók szórakoztatták az érdeklődőket.