Nemzetközi birkózó edzőtábort tartottak a Zsigmondy-csarnokban

Az ötnapos felkészülésre a legjobb serdülőkorú magyar szabadfogású birkózók mellett érkeztek még angol, horvát és holland fiatalok.

A régió legjobb birkózóinak rendezett összetartás után a múlt héten egy nemzetközi edzőtábornak adott otthont a Zsigmondy-csarnok. A programon ott volt az egyik legnagyobb magyar tehetségnek tartott Elekes Enikő. A Kőbánya SC sportolója idén a korosztályos Eb-n és Combat Games-en sem talált legyőzőre. – Én úgy érzem, hogy az én korosztályomban elég erős vagyok, de itt, ahogy birkóztam a nagyobb lányokkal és fiúkkal, érezem, hogy van még hova fejlődnöm. Nem vagyok még elég erős ahhoz, hogy velük is tudjak rendesen edzeni- fogalmazott a fiatal tehetség. 


A nemzetközi edzőtáborba mintegy 80 fiatal érkezett

A program legfőbb célja, hogy a fiatal tehetségeket felkészítse az előttük álló nemzetközi versenyekre. Túl vagyunk már az Európa-bajnokságon, illetve számos nemzetközi versenyen. Az ott tapasztalt hibákat próbáltuk kijavítani, és felkészíteni ezeket a gyerekeket egy más jövőre, hiszen többségük jövőre, januártól már egy másik korcsoportba lép. Igyekeztünk egy átmenetet biztosítani, hogy ne maradjanak ők teljesen üresen - mondta Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetőedzője.

A programon részt vettek a Kanizsai Birkózó Sportegyesület versenyzői is, akik a tervek szerint a diákolimpiákon és korosztályos válogatottaknál is kamatoztathatják majd a nyári edzőtáborokban szerzett tudást.