Népek zenéje – a Canarróval

facebook megosztás

New Yorktól Párizson át Budapestig repítette közönségét a Canarro swing estje. A Magyarországon egyedülálló stílust képviselő zenekar a Népek zenéje sorozat részeként hívta nosztalgiára az Erzsébet térre érkezőket.

Pörgős dalok és szerelmes balladák egyaránt szerepeltek a Canarro zenekar repertoárján. Az együttes legújabb, New York – Párizs – Budapest című műsora a három város korabeli szalonjainak hangulatát idézi meg, vendégművészek közreműködésével.


A kanizsai előadásra énekesnőkkel együtt érkezett a Canarro (Fotó: Jancsi László)

– Ez most egy kicsit ilyen eklektikus koncert, amikor énekesekkel is együtt dolgozunk. Régi magyar dalokat adunk elő egy kicsit „djangósan”, ez benne az igazán érdekes – mondta Jakab Viktor, az együttes gitárosa.

A Canarro üde színfolt a magyar zenei életben, a tagokra sokféle irányzat hatott, a jazztől kezdve az autentikus cigányzenén át bossa nováig.


A zenekar üde színfolt a hazai palettán, a közönség legnagyobb örömére (Fotó: Jancsi László)

– Kezdetekben a zenekar nagyon nem is tudta, mit csináljon… Voltunk már tangó zenekar még nagyon régen, aztán volt egy hegedű duónk is. Nem sokkal később került a képbe Jakab Viktor, aki akkoriban tanulta ezt a manouche swingre, illetve a gipsy jazzre jellemző gitározást, ami azóta is a zenekarunk fő iránya. Ez tulajdonképpen a Django Reinhardt-féle jazz-stílus – magyarázta Szakál Tamás énekes-hegedűs.

A Canarro a Népek zenéje keretében lépett fel az Erzsébet téri zenepavilonnál. A Kanizsai Kulturális Központ nyári zenés programsorozatában virtuóz harmonikaelőadás és flamenco est is szerepelt az idén.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.