P. F. és társa zsarolás miatt áll csütörtökön bíróság elé

Az I. rendű vádlott és élettársa –  a II. rendű vádlott – 2017 augusztusában hamis   fényképek   és   nevek   felhasználásával   álprofllt   hoztak   létre   egy internetes   társkereső   oldalon,   amelynek   regisztrált   felhasználója   volt   a sértett is.

A vádlottak felvették vele a kapcsolatot, majd rávették, hogy intimjellegű fotókat küldjön magáról. A   II.   rendű   vádlott   és   a   férfi  ezután   szinte   napi   rendszerességgel beszélgettek, majd 2017 októberében a nő különböző indokokra hivatkozva pénzt kért kölcsön a sértettől, aki ettől elzárkózott. Ezt követően a vádlottak fenyegető jellegű üzeneteket küldtek neki, hogy különböző pénzösszegek átutalására kényszerítsék.  A sértett attól tartva, hogy az intim  tartalmú fényképeit közzéteszik, többször is pénzt utalt át a vádlottaknak, illetve öt alkalommal a telefonegyenlegüket is feltöltötte. Az okozott kár: 1.110.250.-Ft.

A zsarolópárosnak első fokon  a Keszthelyi Járásbíróságon dr. Szilbereki-Vajda Dóra bíró előtt kell elszámolni tettükről.