Rászoruló iskolásoknak gyűjt pénzt az Ökumenikus Segélyszervezet

facebook megosztás

Iskolakezdés együtt! címmel nyolcadszor hirdet országos pénzadománygyűjtést az Ökumenikus Segélyszervezet ezer gyerek beiskolázásának támogatására.


Iskolatáskák és tanszerek az Ökumenikus Segélyszervezet Töltsük meg együtt 1000 rászoruló gyermek iskolatáskáját! elnevezésű adománygyűjtési akciójának sajtótájékoztatóján a segélyszervezet budapesti központjában 2019. augusztus 14-én. MTI/Illyés Tibor

Gáncs Kristóf, a segélyszervezet kommunikációs igazgatója a gyűjtést elindító szerdai budapesti sajtótájékoztatón elmondta: az akció célja, hogy a következő két hétben ezer rászoruló gyerekhez juttassanak el tíz-tízezer forint értékű, személyre szabott, minőségi tanszercsomagot.     

A 1353-as adományvonal tárcsázása hívásonként vagy SMS-enként 250 forint támogatást jelent, negyven hívással "megtölthető" egy iskolatáska - tette hozzá.     

A segélyszervezet online adományozási felülete a www.iskolakezdesegyutt.hu oldal, amelyen tetszőleges összeget lehet adományozni, a nagyobb postákon pedig gyűjtőperselyekben is várják az adományokat.     

Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója elmondta: iskolakezdéskor szükség van megfelelő tanszerekre, ruhára, cipőre is. A segélyszervezet ahhoz nyújt segítséget, hogy a rászoruló családoknak könnyebb legyen az iskolakezdés, a gyerekek felzárkózása pedig gyorsabb legyen.     

Jelezte: a tervek szerint az ezer hazai ezer mellett erdélyi, vajdasági és kárpátaljai magyar gyerek is kapnak beiskolázási segítséget.     

Vincze Zoltán, a kampányt tanszerekkel támogató Herlitz Hungária Kft. ügyvezető igazgatója arról beszélt, fontos, hogy minőségi iskolaszer kerüljön a táskákba, és kiteljesedhessen a gyerekek tehetsége.

MTI

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.