Remekeltek a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub sportolói a nyári versenyeken

facebook megosztás

A kiváló eredményeknek köszönhetően 9 számban is kvalifikálták magukat az Olimpiai Reménységek Versenyére a kanizsai evezősök. A fiatalok múlt héten Szolnokon készültek a szeptemberi nemzetközi megmérettetésre.

Az utolsó simításokat végezték az indulás előtt a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub versenyzői. Az edzőtáborba Kurucz Levente is elutazott, hiszen ő 4 számban is kijutott az ORV-re. Három egyes számban indultam és egy páros számban. Az egyes számok közül a 200 métert meg is nyertem. Ezren és ötszázon második lettem. S párosban is nyertünk ötszázon - említette a sportoló.


Irány az edzőtábor

Az utóbbi évek legjobb nyári eredményeit produkálták a kanizsai kajakosok, hiszen az ob-n nyújtott remek teljesítmény mellett négy fiatal is versenyezhet a szeptemberi Olimpiai Reménységek Versenyén. – Kurucz Levente, Tótpeti Attila, Kiskó Réka, illetve Kálovics Adél - több bajnoki cím és nagyon jó helyezések mellett - kilenc számban indulnak az ORV-n, az Olimpiai Reménységek Versenyén Pozsonyban. Ezt gyakorlatilag a serdülők számára kiírt világbajnokságnak is hívják, mivel ez az egyetlen nemzetközi versenyük. Ebből a kilenc számból hetet egyéniben, egyet pedig párosban tesznek meg a Kurucz és a Tótpeti - mondta Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke.

A szolnoki edzőtáborban már speciálisan az ORV-re készültek a kanizsai sportolók, akik a tréningek után a felnőtt kajak-kenu vb döntőit élőben nézték meg.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.