Sárkány a medencében!

facebook megosztás

Sárkány a medencében! A Zalakarosi Fürdő és a Sárkányjárat Kanizsai Sárkányhajó Sport és Kulturális Egyesület különleges programot kínált azoknak, akik a hosszú hétvégét Zalakaroson töltik. A sportmedencében családi csapatok és baráti társaságok vállalkoztak egy rendhagyó erőpróbára.

Hangosan biztatták a nézők a derbi résztvevőit. A csapatok közül az nyert, amelyik a sárkányhajót el tudta mozdítani a medence középről legalább két métert. Az erőpróbára bárki jelentkezhetett.

– Soha nem eveztünk még, csak ilyen kis gumimatracon. Ez nagy kihívás volt, elég nehéz azért egymás ellen evezni – árulta el kérdésünkre Steiner Attila.

A verseny előrehaladtával egyre kiegyensúlyozottabbak lettek az erőviszonyok, így a résztvevőknek – az összehangolt csapatmunka mellett – nagy kitartásra is szükségük volt.


Erő, kitartás és nem utolsó sorban lelkesedés – erre mind szükség volt a sárkányhajó elmozdításához

– Ha azt vesszük, hogy percenként akár hatvanszor csapnak a vízbe, és az evezőt azért elég nehéz húzni, szükség van kitartásra. Egy kis gyakorlással bárki belejöhet. Akik már régóta eveznek, azoknak könnyebben megy, de egy perc után azért már mi is lihegünk – mondta Kósi Zsolt, a Sárkányjárat Kanizsai Sárkányhajó Sport és Kulturális Egyesület titkára.

A Sárkányjárat tagjai nemcsak megmutatták a sárkányhajózás alapjait az érdeklődőknek, hanem maguk is vízre szálltak. Hat csapat játszott körmérkőzéses rendszerben, majd a nap végén abszolút győztest hirdettek. A Zalakarosi Fürdő örömmel biztosította a családi programhoz a helyszínt.

– Az idei év az egészség éve nálunk, így kiemelt figyelmet fordítunk a sportos, egészséges életmód népszerűsítésére, ez a mai alkalom kiválóan illeszkedik a programsorozatba. Volt már itt strandfocibajnokság, boxgála, most pedig a sárkányhajó derbi, ami teljesen passzol ehhez az akcióhoz – fogalmazott Cziráki László vezérigazgató.

A nyár hátralevő részében még számos esemény várja az érdeklődőket a Zalakarosi Fürdőn: sok más mellett lesz vízi salsa, aquafitness és mini disco.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.