Surdra érkezett az Utazó Digitális Élményközpont

facebook megosztás

Surdra érkezett az Utazó Digitális Élményközpont, amelynek munkatársai a legkorszerűbb technológiákat mutatták be az érdeklődőknek.

A zalai road show első állomásán egyebek mellett kiderült, hogyan működik a 3D-nyomtató, vagy miként hasznosítják a drónokat a mezőgazdasági munkálatok során, egy virtuális valóság-szemüveg segítségével pedig még New Yorkban is körülnézhettek a vállalkozókedvűek. A surdi IKSZT-ben – Digitális Jólét Program Pontként – nagy hangsúlyt fektetnek a digitális készségek fejlesztésére, és a tapasztalatok szerint a helyiek élnek is ezzel a lehetőséggel.


A bemutatón egy VR-szemüveget is ki lehetett próbálni

– Az eszközparkunk kibővült a DJP-hálózatnak köszönhetően, ezért többek között fejlesztjük a digitális írástudást. Ez azt jelenti, hogy akár az időseknek, akár a hátrányosabb helyzetű lakosoknak informatikai képzéseket biztosítunk, és segítünk például az álláskeresésben. De nálunk, a településen nagy számban dolgoznak őstermelőként, van, aki fő-, más mellékállásban. Az ő munkájukat is tudjuk segíteni, hiszen ma már sok mindent el lehet intézni az interneten, tehát ebben mind segítséget tudunk nyújtani – mondta el kérdésünkre Mádé Ivett, az IKSZT vezetője.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.