Szerda este szúnyoggyérítés lesz Kanizsán, ha az időjárás engedi

A szúnyogokkal vívott harc országszerte, így Zala megyében is folytatódik azokon a helyeken, ahol a csípésszám és a jelzések ezt indokolják. Ezzel pedig elviselhetőbbé válnak az esti beszélgetések a teraszokon vagy a köztereken, illetve az esti, éjszakai munkavégzést sem keserítik meg a vérszívók.


A szúnyoggyérítést olyan anyagokkal hajtják végre, amely nem káros az emberek egészségére

Az elmúlt hetekben egyébként átlagos mértékű volt a szúnyogártalom a térségben, de a hőségriadó ideje alatt a csökkent hatékonyság miatt szünetelt a légi permetezés, viszont a következő napokban a megyében több helyen, így Nagykanizsán 1000 hektáron szállnak harcba a szúnyogokkal a katasztrófavédelem munkatársai. A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője arról tájékoztatta a Kanizsa Televízió Híradóját, hogy addig folytatódik a küzdelem a vérszívók ellen, amíg a településekről jelzik ennek a szükségességét.

– Napnyugta környékén fognak repülővel végrehajtani légi kémiai gyérítést, és abban az esetben, ha az időjárás nem engedi, tehát nagy a szél, esetleg esős időjárás van, akkor a következő napokban fogják a tervezett szúnyoggyérítést végrehajtani. A szúnyoggyérítést az elmúlt évek során is használt anyagokkal hajtják végre, amely nem káros az emberekre, és olyan kis koncentrációban juttatják ki, hogy a kijuttatást követő pár órán belül ez le is bomlik - fogalmazott Cseresznyés Dániel, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.