Teljesen kicserélődött kerettel

A Tungsram férfi kézilabda legénysége az elmúlt szezonban az NB I B Nyugati csoportjában a 11. helyen végzett és nem sikerült megkapaszkodnia a második vonalban. Mi több, így a játékoselvándorlás sem volt kicsi, Gazdag Tibortól pedig mint játékos-edző, Csalló Ádám vette át a szakmai munka irányítását.

- Múlt hétfőn kezdtük el a felkészülést az előttünk álló szezonra egy olyan kerettel, melyből távoztak jó néhányan, viszont ezúttal érkezőkkel nem számolhattunk – foglalta össze a jelenlegi helyzetet a 26 életévét a jövő héten betöltő ifjú szakember. - Az eddigi tréner Gazdag Tibor visszatért Csurgóra, ott az U23-as együttest vett át. Nálunk is hatványozott szerep jut majd az utánpótlásnak, hiszen onnan nevezhetünk majd játékosokat a felnőtt mérkőzéseinkre. Futással, erősítéssel kezdtünk és mivel kevesen vagyunk felnőttben és az ifi csapatban sincs túl nagy létszám, így közösen zajlanak az edzések.

Ahogy azt megtudtuk Marczinka Csabától, az egyesület szakmai vezetőjétől, konkrét helyezésekben azért sem gondolkodnak, mivel előbb a mezőny erősségét mérnék fel kezdő meccseik által, majd azt követően érdemes konkrét célkitűzésekről beszélni. No, és akkor a távozókról, amint azt megtudtuk, az olyan kettős igazolású játékosok, mint Csabai Barnabás, vagy Bazsó Péter visszatértek Csurgóra, Bándi András Székesfehérvárra, Gyimesi Máté és Nagy Attila Ózdra kerültek, Miklós Gergő az NB I B-s Veszprém KKFT Felsőörshöz igazolt, Pál Ádám Algyőre ment, Tóth Károly és Bécsi Ádám a balmazújvárosiakhoz távoztak, Török Rolandnak pedig Nagyatád lesz a következő állomása. A kanizsaiak szeptember 15-én éppen a Csurgói KK U23 otthonában kezdenek.