Tengerre magyar!

Korán reggel, jó hangulatban gyülekeztek az Erzsébet tér mellett a TEKER Egyesület tagjai. A kerékpárosok idén is egy, az Adriai-tenger partján fekvő várost vették célba. – Két nap alatt megyünk le, naponta száznyolcvan, százkilencven kilométert tekerünk. Egy-két pihenőt azért beiktatunk. Körülbelül háromezer méter szintkülönbség lesz. Azt nem mondtam, de Portorožba megyünk idén, Szlovéniába. Ott még nem voltunk – árulta el Jankovics Ferenc, a TEKER Egyesület alelnöke. 


A kétnapos túra során csaknem négyszáz kilométert tesznek meg a résztvevők

A csapat a Tengerre magyar! akció keretében indult el immár hatodik alkalommal. A csaknem négyszáz kilométeres útra pedig ezúttal 41-en vállalkoztak. A résztvevők elmondása szerint a táv nem teljesíthetetlen. – Tulajdonképpen az egész év egy felkészülés. Azt be kell valljam, hogy ebben az évben most ez lesz a leghosszabb túra, a leghosszabb nap. Én azt gondolom, hogy akinek éves szinten van egy két-háromezer kilométere legalább, annak ez nem egy nagy kihívás. Kihívás ugyan, de teljesíthető – mondta Csonka Ákos, a TEKER Egyesület tagja. 

A túra azonban nem csak a tekerésről szól, sokkal inkább egy jó közösségépítő program. Az egyesület alelnöke a Kanizsa Televízió Híradójának azt is elárulta, hogy ebben az évben a Giro d’Italia jegyében kerékpároznak. A világ egyik legjelentősebb országúti kerékpáros körversenyének mezőnye 2020-ban Magyarországot és Nagykanizsát is érinti, az eseményt pedig már nagyon várják a helyi bringások.