Több 100 milliós fejlesztés

facebook megosztás

Felavatták a nagykanizsai Két Salamon Bt. nettó 284 millió forint értékű fejlesztéseit. A projekt részeként létrejött egy modern, 1100 négyzetméteres üzemcsarnok szociális helyiségekkel, fűtött gyártórésszel, továbbá több nagy értékű eszközt is beszerzett a cég, így csökken a gyártási idő és költséghatékonyabb lett az előállítás is. A vállalkozás fő tevékenysége a fémszerkezetgyártás. Fontos mérföldkő a Két Salamon Bt. életében a mai projektzáró ünnepség. A családi vállalkozás az elmúlt két évben hatalmas fejlődésen ment keresztül. A pályázatok eredményeképp javult a cég versenyképessége, valamint további munkahelyeket is teremtettek. - Elsősorban kis és közepes vállalkozások fejlesztettek itt, az ipari parkon belül, vagy telepedtek ide. Ez azt jelenti, hogy jelentős mértékben, több 100 fővel tudták növelni a foglalkoztatottak számát. Összességében azt lehet mondani, hogy Nagykanizsán jóval több mint 1000 fővel nőtt az új munkahelyek száma, így körülbelül 4 százalékra esett vissza a munkanélküliség, ami előtte, körülbelül 10 százalék volt - mondta Cseresnyés Péter miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő.


A cég egy modern, 1100 négyzetméteres gyártócsarnokot épített az ipari parkban

A helyi vállalkozások fontos szerepet töltenek be Nagykanizsa életében. Dénes Sándor polgármester kifejtette, a város számára fontos, hogy a vállalkozások sikeresek és eredményesek legyenek. -  Mi munka van e mögött, tervezés és bátorság. Ők rájöttek arra, amire minden vállalkozónak és vezetőnek rá kell jönnie: ha nem fejlesztünk, lemaradunk. A város életében a vállalkozók nagyon fontosak. Mindenki tudja, hogy a működésünkhöz elengedhetetlenek azok a források, azok az adóforintok, amelyek a város kasszájába kerülnek – fogalmazott Dénes Sándor polgármester.

A projektzáró ünnepségen Radics Bálint ismertette a pályázattal kapcsolatos tudnivalókat. - Összességében elmondható, hogy minden egyes forint mellé 2 forintnyi támogatás társult és valósult meg a fejlesztés révén. A beruházás célja a kapacitásbővítés, a versenyképesség növelése és a technológiai innováció volt - hangsúlyozta Radics Bálint a Széchenyi Programiroda tanácsadója.

A cég egy modern, 1100 négyzetméteres gyártócsarnokot épített az ipari parkban. Az eszközöket pedig több korszerű géppel bővítették, ezek között egy ipari robot is van, aminek segítségével csökkent a gyártási idő és költséghatékonyabb lett az előállítás is. - Húsz éve kezdtük a vállalkozásunkat édesapámmal egy családi vállalkozásként. A nulláról, egy garázsból indultunk el és folyamatosan fejlesztettünk, nagyobb műhelybe költöztünk. A cél igazából az volt, hogy egy saját műhelyben tudjunk dolgozni, egy komoly technológiával. Ez most, 2019-ben tudott megvalósulni, most készültünk el a csarnokkal és a beruházással is - mondta el Salamon Attila a Két Salamon Bt. ügyvezetője. Az ügyvezető hangsúlyozta, a jövőben is főleg nagykanizsai cégekkel szeretnének együtt dolgozni.

Minden jog fenntartva! © KANIZSA MÉDIAHÁZ Nonprofit Kft.